Моите впечатления от Москва едва ли ще са ти от полза, но все пак освен че е много скъпо има страхотни задръствания , по голяма част от работния ден минава в пътувания и работата се върши основно по телефона. Нощния живот е на 6, а жените са

умопомрачаващи. Повечето ни приятели от Москва, квартирите са доста скъпи много хора живеят в така нар.Подмосковие - нещо като вилна зона или много близки селца и градчета, предполагам. Заплатите които вземат на база на стандарта на живот не са нищо, за сметка на това богатите хора са наистина много богати.От разказите на нашите приятели за живота там си направих изводи, че е системата е нещо като в бг преди около 10 год., когато имахме паспорти, ако си на някого на гости трябва да се регистрираш в полицията и др. подобни. Най-неприятното нещо с което се сблъсках в Москва и все още не мога да свикна е че на жените не се подава ръка при запознанство или за здравей/довиждане без значение дали се виждаш с някого ей така или си на бизнес среща.
Странно нещо са впечатленията! Толкова различни у всеки... Аз една хубава и стилна жена не видях за 6-те дни когато бях там, за разлика от времето когато съм живяла преди много години в Москва! Пардон, видях една, ама в Питер, не в Москва..
Подмосковието не е вилна зона, а са си селища на около 2-3-4 часа път от Москва.
За регистрацията в милицията, доколкото знам и тук когато пристигат руснаци е задължително да ги регистрираш в полицията, ако си ги поканил. А за 10-те години си права, ама в друга посока - с толкова са дръпнали напред те със стандарта си на живот спрямо нас.
Откъде имаш тези сведения, че са им малки заплатите? Аз имам съвсем други сведения от моите приятели там. Ето например като пътувах с метрото, видях обяви за работа за шофьори със стартова заплата от порядъка на 600 Евро например. Нашите шофьори толкова ли получават?
Иначе с неподаването на ръка на жените - трудно се свиква, но това да е кусура! Твърдят, че една жена е прекалено нежна и не трябва да се ръкостиска.
То явно съм си късметлийка, че не успях в едно задръстване да попадна. При четирите ленти в едната и четирите ленти в другата посока, доста се улеснява движението.
А за скъпотията, какво да кажа - видях и чанти и обувки за над 4000лв., ама на световно известни дизайнери.
Иначе цената на билетче от градския транспорт е като тук, много хранителни продукти са на същите цени или по-евтини, бензинът също и пр. В едно бистро обядвахме 3 души за около 15лв. и т.н. мога да продължа да изреждам до безкрайност.
Скъпи са например много билетите за театър, ама колко често ходим на театър?
Скъпи бяха и билетите за влак Москва-Питер, ама такава чистота, новички вагони, с чисто нови завивки и храна сервирана по-добра отколкото в самолета!
Не знам защо имам усещането, че авторът искаше да ни пита дали може да се живее в Москва? Може и да греша...
Ама аз да си кажа - много харесвам този град, но да живея там не бих могла. Наистина разстоянията са много големи, блъсканицата в метрото също. Народът е доста грубичък - ще те блъсне и ще те подмине без да се обърне да види как си. Но за сметка на това пък нито един не направи забележка на мен или на детето ми което често нервничеше в метрото по обясними причини. Тук задължително ще се намери някой да ти го довъзпита.
Изобщо има си хубави и лоши страни. Зависи от нагласата на човек и на това какво си склонен да подминеш, а какво да приемеш.