за тестото:
500 г брашно
400 - 500 мл хладка вода
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 пакетче суха мая
1 щипка захар
1 щипка сол
за плънката:
2 тиквички
1 патладжан
1 чушка
1 глава лук
6 - 8 с.л. олио
2 - 3 с.л. соев сос
сол на вкус
за крема:
200 г извара
2 - 3 с.л. кисело мляко
1/2 -1 ч.л. червен пипер
1 щипка кимион
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Брашното, солта, маята, захарта се разбърква и се добавя яйцето и киселото мляко. Постепенно се налива водата. Разбива се, докато стане хомогенна смес. Престоява 30 минути.
2. Патладжанът се нарязва на ивици и се поставя в съд с вода, която е посолена и е налят лимоновият сок. Престоява 15 мин. и се изплаква. Нарязва се на клечици.
3. Лукът се карамелизира в предварително загрятото олио за 3-4 минути. След това се добавят нарязаните на клечици тиквички. След 1-2 минути се добавя нарязаната на колелца чушка. Щом са готови, се изваждат, налива се останалото олио и се изпържват патладжаните. Щом са готови, се връщат останалите зеленчуци. Полива се със соев сос и се посолява.
4. Кремът се приготвя, като всички продукти добре се разбъркват.
5. С втасалото тесто се изпържват катми.
6. Сервират се, като се намазват с крема и се завива плънката.