Сред толкова много публикувани рецепти и такива добри кулинарки най- сетне се сдобих със смелост да публикувам и аз една любима на моето семейство рецепта с пилешко.За целта са ви необходими или разфасовано пиле или обезкостени бутчета - брой в зависимост от това колко порции бихте желали.400гр. гъби, 1 парче петрохан,1 бомбичка топено пушено сирене и 1кофичка кисело мляко, а подправките са познатите ви за пържоли според вашите предпочитания.Приготовление: Разфасованото пиле или обезкостени бутчета се нареждат на дъното на йенска тенджера/ обработени с подправки за пилешко/, след което ред гъби, 1 ред нахвърлено пушено сирене и нахвърлени резенчета от петрохан и така ги редувате докато приключите с пилешкото.Най- отгоре заливате с кофичка кисело мляко и слагате във фурната да се пече - умерена фурна не посочвам градуси ,че за всяка печка са различни след 40-45 мин. може да се наслаждавате на вкуса на пилешкото.Може да се гарнира със задушен ориз, картофено пюре или дори пържени картофи.Да ви е сладко.Надявам се да Ви хареса!