Необходими ми бяха:
1/2 кг пиле
1 ч. ч. продълговат /бланширан/ ориз
2 опаковки замразен спанак /от по 450 гр всяка/
2-3 с. л. олио
сол на вкус
1/3 ч. ч. бяло вино
1/2 ч. ч. сметана
1 средна по големина глава лук
Нарязах лука на ситно, задуших го в олиото и малко вода, след което към него добавих предварително бланширания и нарязан на ситно спанак. Задуших всичко още малко под капак, добавих ориза и водата, в която бланширах спанака. Добавих виното и сол на вкус /приблизително 1 равна с. л./. Изсипах получената смес в голяма тава, сложих нарязаното на порции пилешко месо отгоре /то самичко си потъва в спаначено-оризовата смес/ и залях всичко със сметаната. Пекох в силна фурна около час, като след първите 40 мин. извадих тавата и опитах, след което долях малко вода - оризът не беше още готов.
Сервирах с кисело мляко.
Да ви е сладко!