агнешко с ориз

  • 1 400
  • 5
  •   1
Отговори
Помагаите мами имам едно агнешко бут4е и искам да го направя с ориз

# 1
  • Мнения: 3 036
Запържваш 3,4 стръка млад лук.Слагаш една чаена чаша ориз и като стане прозрачен прибавяш две чаши вода.
Слагаш джоджен,може дивисил,магданоз,чер пипер,сол,може и гъби.
Става готово като остане на мазнина,но ориза да не е разварен.
Правиш прорез в бутчето и пълниш.
Зашиваш и го слагаш в тава с малко вода.
Покриваш с фолио,за да се задуши .
После като стане готово,откриваш за да хване коричка.

# 2
Благодаря от сьрце за бьрзия отговор а може ли да не го пьлня а да оставя ориза от страни

# 3
  • Мнения: 3 036
Понякога не преценявам количеството и остава.
Така че може да сложиш и отстрани.
Друг вариант,който мога да ти предложа е :
Да си направиш паста от олио,сол и червен пипер.
Натриваш месото с него и го слагаш да се пече.
А ориза го правиш отделно,като  за гарнитура.
Този втория начин го гледах в едно предаване  на Ути преди готини.
И той е вкусен,но при първия има повече подправки.

# 4
  • Мнения: 5 001
Запържваш 3,4 стръка млад лук.Слагаш една чаена чаша ориз и като стане прозрачен прибавяш две чаши вода.
Слагаш джоджен,може дивисил,магданоз,чер пипер,сол,може и гъби.
Става готово като остане на мазнина,но ориза да не е разварен.
Правиш прорез в бутчето и пълниш.
Зашиваш и го слагаш в тава с малко вода.
Покриваш с фолио,за да се задуши .
После като стане готово,откриваш за да хване коричка.
И аз така го правя,но  не пълня бутчето,за да може да има повечко плънка,слагам и повечко зелен лук(2 връзки).И не слагам девисил,но това е въпрос на вкус....
Ако искаш да съкратиш времето за готвене на месото може първо да го свариш в тенджера под налягане около 45 мин. После прехвърляш в тавата с ориза(понякога слагам и предварително сварени пилешки дробчета и става като дроб сарма вкуса на плънката),прибавяш от бульона на месото и печеш докато стане ориза и месото хване хубава коричка

# 5
Благодаря ви много страхотни сте

Общи условия

Активация на акаунт