Рецепта за кекс с конфитюр или сладко!

  • 86 752
  • 14
  •   1
Отговори
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
  • Мнения: 806
Това ми е въпроса! Имам един буркан с конфитюр от ягоди, но не ми допада на вкус и мисля да го спретна на кексче! Моля за рецепти намерих само една в готварската книга и една ми предложиха в турската тема! Ще съм балгодарна на всички отзовали се!   chef   bouquet  Hug

# 1
  • Мнения: 765
Ето ти моята рецепта. Много е лесен и страшно вкусен става. Височината му зависи от формата.
Сложи хартия за печене отгоре, за да се надигне хубаво и да не изгори. С дървено шишче проверяваш, дали е готов.

Кекс Ева

Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. Олио
1 ч.ч. Вода
2 ч.ч. Брашно+1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. смлени орехи
1/2 буркан сладко


Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват хубаво. Добавя се олиото на тънка струйка. Брашното и содата се смесват и се добавят. Сладкото се разбърква с водата и се добавя и то,но се бърка вече само с лъжица. Прибавят се накрая и орехите. Готовата смес се пече на 180 градуса. Ако кекса се разпука отгоре или за да не прегори, се поставя като, хартия за печене, за да не изгори.





това са все по тази рецепта, но с различни сладка и ядки вътре.

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 22:55 от evak

# 2
  • Мнения: 5 977
В списание "Кулинарен журнал" има рецепта за кекс със конфитюр, ако имаш желание ще ти я запиша.

# 3
  • Разград
  • Мнения: 3 110
И аз така се чудих един ден.Открих и приготвих ето тази рецепта:
Малки кексчета
2 яйца
1 чч захар
1/2 чч олио
1 чч хладка вода
2 1/2 чч-3 чч брашно+1 чл сода бикарбонат
1 пюрено бурканче сладко-по желание
нарязани орехи-по желание
В този ред,всичко се разбива с миксер.На мен ми бяха достатъчни 2 1/2 чч брашно.Намасляват се купички за крем-карамел или купички от Дуралекс и се пълнят със сместа(малко над средата).Пекат се в не много загрята фурна на 180-200 градуса,много хубаво бухват.Нямах пудра захар и при сервирането ги залях с топинг.
Много ни харесаха.

# 4
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
  • Мнения: 806
В списание "Кулинарен журнал" има рецепта за кекс със конфитюр, ако имаш желание ще ти я запиша.

Давай, иска ли питане, аз цяла тема пуснах!  Hug

Знаех си, че форумките пак ще ми помогнат!   bouquet    chef   bouquet

# 5
  • Мнения: 5 977
drize, заповядай  Hug
Кекс със сладко от сини сливи

Необходими продукти:
4 яйца
1/2ч.л. бакпулвер
2/3ч.ч. бяла захар
1/3ч.ч. кафява захар
100грама сладко от сини сливи
2ч.ч. брашно
пудра захар

Приготвяне: В купа се смесват последователно следните продукти: яйцата, бялата захар, кафявата захар, ванилията и бакпулверът. Сместа се разбърква с миксер, докато стане хомогенна и захарта се стопи. Слага се брашното и се бърка с дървена лъжица. Прибавя се сладкото от сини сливи и отново се разбърква хубаво. Сместа се сипва във формичка за кекс(по възможност тефлонова). Разпределя се равномерно. Слага се в предварително добре загрята фурна и се пече на 180 градуса половин час. Готовият кекс се посипва с пудра захар и се нарязва на парчета преди сервиране.

Приятен апетит!

                                    източник: списание "Кулинарен журнал"

# 6
и аз ще ти предложа един сладкиш, моят не се разбива с миксер .
Едно бурканче (от лютеница , 400 г.) конфитюр или мармалад, същото бурканче вода 4 яйца разбити с вилица, 1ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. олио, 4ч.ч. брашно (последната чаша насипвай внимателно , защото може да е много ,гъстотата трябва да е на кексово тесто ) 1 бакпулвер, 1ч.л. сода бикарбонат, канела и каранфил. Всичко се бърка и се изсипва в намаслена с олио и набръшнена тава. Пече се на 180 градуса, поръсва се с пудра захар
Приготвя се много бързо и лесно Mr. Green
Дано да ти хареса

# 7
  • Мнения: 22 867
И още един:



Продукти:
1 ч.чаша сладко /аз използвах останало от ягоди в две бурканчета/
1 ч.чаша захар
3 яйца
Всичко това се обърква хубаво в купа и се добавят:
3 ч.чаши брашно
бакпулвер или сода, угасена с оцет, или дом.бакпулвер - 1/2 ч.л. сода + 1/2 ч.л. лимонтозу.
Всичко се разбърква хубаво, слага се в намазана с олио тавичка и се пече. Аз пека в ненагрята фурна на около 150-160 град. 30 мин. Печенето вече си зависи от фурната. Проверяваш с клечица или с каквото си проверяваш кексовете и др. сладкиши дали са опечени.


 

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
labrex, този ще го пробвам в най-скоро време!  Peace

# 9
  • Мнения: 22 867
labrex, този ще го пробвам в най-скоро време!  Peace

Надявам се  да ти хареса!   bouquet Може да добавиш и орехи, ако обичате.

# 10
  • Мнения: 481
Любим сладкиш от моето детство е "Трицветния сладкиш" на мама. Пече се нещо средно между кекс и блат, намазва се със сладко, поръсва се обилно с орехи и накрая се покрива с разбити на пяна белтъци. Запича се във фурната до порозовяване на белтъците. Скоро се сетих за него, но все забравям да се обадя на мама за рецептата.
Записвам си, утре да и се обадя и да запиша рецептата.

# 11
# 12
  • Мнения: 187
     1 ч.ч. мармалад
     1 ч.ч. хладка вода
     1 ч.ч. смлени орехи
     1 ч.л. канела
     1 ч.ч. захар
     1 и 1/2 ч.ч. брашно
     1 ч.л. сода за хляб
     1ч. ч. олио
     Разбивам всички продукти добре изсипвам в тавичка и пека (първо от долу и след това отгоре ),поръсвам с пудра захар  Peace става много бързо и вкусно Пуснах същата рецепта в една друга тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=302654.0

# 13
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
  • Мнения: 806
angelssss , стана много хубав!
lady di , чакам рецептата, звучи много вкусно!
Всички рецепти са чудесни и скоро ще се опитат! Благодаря Ви!   bouquet   bouquet   bouquet   Ще има кекс за тази година, защото и конфитюр доста имам!    chef

# 14
  • Мнения: 5 977
Рецептата за кекс със сладко на evak е страхотна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт