Tелешки опашки - как да ги приготвя ????

  • 22 508
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 462
Телешки опашки си купих днес , но никога не съм приготвяла подобно нещо ???Дайте идея как да ги сготвя , мисля да е в пръстен гювеч но не се сещам как и с какво ????

# 1
  • Мнения: 5 001
С каквото си готвиш телешкото месо.И с каквото ви се яде вкъщи  Grinning
*С грах
*С картофи
*гювеч
*Телешко варено
*Със сос(тъмен или светъл)
*Фрикасе

Или може да ги свариш,да ги обезкостиш и после каквото ти дойде наум....има много комбинации.....

# 2
  • Мнения: 5 462
Благодаря , май ще ги направя като Горнооряховско гърне .Рецепта взета от "Перфектната вечеря " от преди 4 седмици .Успях да я намеря  в сайта им .

# 3
  • Мнения: 5 001
Дай рецептата де.Ако не те затруднява...  bouquet  bouquet  bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 604
какви са тези телешки опашки newsm78нали не става въпрос за истински опашки на теле Shocked Embarassedсори ако е прозвучало глупаво, но аз съм вегетарианка от 14 години, пък ме гризе любопитството

# 5
  • Мнения: 5 001
Не ,не е опашката  Laughing
Това е кокала,основата на опашката....(намира се между двата бута на животното) и обикновено има доста месо по него....

# 6
# 7
  • Мнения: 2 708
 В "Под липите" сервират супа от телешки опашки, която всички в офиса намираме за култова и често прибягваме, кой поединично, кой с който свари за по една чорба. Само че там пише, че я варят 8 часа. На мен лично ми е много вкусна, бистра е, има картоф вътре да се мярка и доста дъх на кимион. Но някак си за 4 лв супичката предпочитам там да си я хапна в приятна битова атмосфера и приятели, отколкото да я варя 8 часа. Пък и с тая цена на тока........ малей

Шегувам се разбира се. Просто като видях темата се сетих за тази култова супичка и честно започнах да слюноотделям Wink Laughing Wink

# 8
  • Мнения: 5 462
Снощи ги  приготвих Телешките опашки в пръстен гювеч .
Сварих ги предварително .През това време си нарязах на пръчки моркови , стебла от целина , някоя друга глава пресен чесън също и стеблата от чесъна пак нарязан на пръчки , много стар лук нарязан на големи парчета , пресни картофи пак на големи парчета , малко бахар , малко черен пипер на зърна .Всичко това го осолих и го обърках със зехтин + червен пипер .Сипах и една две чаши бира .Наредих парчета тел. опашки на дъното на пръстен гювеча после от зеленчуците ... и така докато свърши всичко .Първо на силен огън във фурната покрито с капак , след това намалявам фурната и махам капака докато изври водата и остане на  собствената си мазнина.
Изглежда сташно апетитно и миреше вкусно .Днес с това ще обядваме .

# 9
  • София
  • Мнения: 38 209
Мързи ме да превеждам, но ето ви една оригинална испанска рецепта на английски: Mr. Green

Rabo de Toro a la Sevillana
Yield: 4 servings

1 1/4 kg oxtail
50 ml olive oil
1 onion, chopped
1 leek, chopped
3 carrots, chopped
2 cloves garlic, chopped
50 g ham, diced
75 ml brandy
100 ml red wine or sherry
bay leaf
parsley
thyme
salt
pepper
cloves
1 piece chili pepper or cayenne
1 tomato, peeled and chopped

Have the butcher cut the tail into segments of about 7 cm. Blanch
them in boiling water and drain. In a pot heat the oil and add the
chopped onion, leek, carrots, garlic and ham. Saute until softened,
then add the blanched pieces of oxtail and saute on a high heat.
Add the brandy, set it alight, and stir with a long handled spoon
until the flames subside. Then add the red wine or sherry, the
herbs and the spices, the chili pepper and chopped tomato.  Simmer
until the meat is very tender, about 2 hours, adding stock or water
as needed. When cooked, the sauce should be fairly thick from
reduction. If not, thicken with a little flour mixed in water.

# 10
  • Мнения: 5 462
Мързи ме да превеждам, но ето ви една оригинална испанска рецепта на английски: Mr. Green

Rabo de Toro a la Sevillana
Yield: 4 servings

1 1/4 kg oxtail
50 ml olive oil
1 onion, chopped
1 leek, chopped
3 carrots, chopped
2 cloves garlic, chopped
50 g ham, diced
75 ml brandy
100 ml red wine or sherry
bay leaf
parsley
thyme
salt
pepper
cloves
1 piece chili pepper or cayenne
1 tomato, peeled and chopped

Have the butcher cut the tail into segments of about 7 cm. Blanch
them in boiling water and drain. In a pot heat the oil and add the
chopped onion, leek, carrots, garlic and ham. Saute until softened,
then add the blanched pieces of oxtail and saute on a high heat.
Add the brandy, set it alight, and stir with a long handled spoon
until the flames subside. Then add the red wine or sherry, the
herbs and the spices, the chili pepper and chopped tomato.  Simmer
until the meat is very tender, about 2 hours, adding stock or water
as needed. When cooked, the sauce should be fairly thick from
reduction. If not, thicken with a little flour mixed in water.


Охх Дилянка , моля те преведи го когато имаш време . Praynig Praynig Praynig

# 11
  • София
  • Мнения: 38 209
Айде, от мен да мине:

Опашка от бик по севилски:

1/4 кг телешка опашка
50 мл зехтин
1 глава лук
1 праз
3 моркова
2 скилидки чесън
50 г шунка /или хамон/
75 мл коняк
100 мл червено вино
дафинов лист
магданоз
мащерка
сол
пипер
карамфил
1 люта чушка или лют пипер
1 домат, обелен

Тука става дума за истинска опашка от бик, която месаря трябва да ви нареже на парчета. Ау!
Бланширайте месото.
Нарежете зеленчука и го сложете в подходящ тиган със загрятия зехтин.
Пържете докато омекнат.
Добавете месото и гответе на силен огън.

И сега - налейте коняка и запалете!
Разбъркайте с лъжица с дълга дръжка докато изгасне.
Добавете червеното вино, подправките, домата.
Добавете вода, ако трябва и варете около 2 часа, за да стане месото нежно, а соса гъст.
Ако не е гъст накрая, сложете му брашно.




Общи условия

Активация на акаунт