Количеството е за двама души. Приготвя се за не повече от 15 мин.
продукти
1 ч.ч. ориз /аз ползвам идеал бразилски/
1 пакет пушена червена сьомга
1 лимон
поливн връзка магданоз
уиски сос на ремия /може и без него/
сол, къри
Измивам ориза, докато се отмие нишестето. През това време съм сложила в бързоварната кана 1чаша вода /да заври по бързо/. Колкото е ориза толкова е и водата. 1 към 1 с други думи.
изсипвам ориза в тенджерка и заливам с вече вряшата вода. Добавям към водата сока от 2/3 от лимона.
щом заври добре, изключвам котлона и затварям тенджерата с капак. /До 10 минути оризът е готов - божествено вкусен!/
През тези 10 минути нарязвам на мънички парченца сьомгата, магданоза и останалия лимон. обърквам ги добре.
Когато оризът е готов добавям към него сол на вкус и една щипка къри.
Разпределям го в 2 чинии. отгоре го намазвам с по 1 лъжица уиски сос.Върку соса посипвам с овкусента сьомга и сервирам.
Бързо, ефектно и вкусно!