- 2 глави кромид лук (ние много го обичаме и аз затова сложих 3 голями;
- 4 големи картофа;
- 6 кренвирша;
- 3 -4 супени лъжици домането пюре;
- 6 парчета топено сирене (демек 6 триъгълничета от кръглата кутия)
- 1 супена лъжица горчица;
- 1 супена лъжица сух босилек;
- 1 лъжица зеленчукова подправка (или 1 кубче зеленчуков бульон)
Впрочем, това имахме на разположение. Възможно е да имате други продукти и да импровизирате.
Нарязвате лука и го задушавате в олио. Нарязвате обелените картофи като за мусака и ги прибавяте към задушения лук, към който вече съм прибавил 1 супена лъжица зеленчукова подправка (или 1 едно натрошено кубче зеленчуков бульон). Позапържваме картофите няколко минути и доливаме вода, колкото да ги покрие. Когато омекнат картофите, добавяме нарязаните кренвирши и ги оставяме и те да поврят няколко минути. Добавяме доматеното пюре, горчицата и топеното сирене. Разбъркваме енергично да се разтвори топеното сирене. Добавяме сухия босилек и сваляме от огъня.
Яденето става за около 30-на минути и според мен си струва вкуса. Тук съм ви предоставил 6 - 7 порции.
Опитайте и споделете мнението си.