Това е един още по-лесен вариант- без клечки, с по-малки парченца кремвиш и освен това замених царевичния грис на обикновен пшеничен, от който погото не само не загуби, но според мен е дори още по-вкусно.
Т.к. е бърза и лесна рецепта, Погото става отлично за закуска.
Нарязваме си кремвишите на подходящи по дължина парченца. Нашите кремвиши са стандартни и се нарязват точно на половинки.
За тестото:
Тестото се прави лесно и бързо с обикновенно смесване на продуктите.
1 ч. брашно
2/3 ч. грис
2 с.л. захар
1, 5 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
2 с.л. маргарин
1 яйце
около 1/4 ч. мляко
В купа слагаме брашното, гриста, захарта, сол, набухвателя. Добавяме маргарина и разтриваме с пръсти да го поеме брашното. Добавяме яйцето и разбърквайки с лъжица добавяме по малко мляко докато получим хубаво тесто.
Стандартно погото се прави в редичко тесто като кремвишите се топят в него. Но аз го правя гъстичко. Взимам по малко в ръка, сплесквам го на питка в дланта си , слагам кремвиша и го увивам в тестото. Лесно се работи с мокри ръце, така се оформят много по-хубави пръчици.
Всеки така увит кремвиш пържим в сгорещено олио.