за 3 броя:
0,500 кг. свинско месо
0,300 гр. филе
1 малък буркан стерилизирани гъби
5 бр. печени чушки
2 глави лук
сирене
настърган кашкавал
0,500 л настъргани домати
1 с. л. червен пипер
сол
чубрица
3 яйца
Лукът се нарязва на дребно. Изсипва се в тиган с олио и се запържва леко. Месото се нарязва на малки кубчета и се прибавя към лука. Задушава се. След това се запържва хубаво и се прибавя червения пипер, нарязаното на кубчета филе, нарязаните гъби, нарязаните чушки, добавя се сол на вкус и чубрицата. Разпределя се в гювечетата и отгоре се поливат с доматите, сипва се и малко водичка. Сиренето се натрошава в/у доматите и се поръсва с малко чубрица. Захлупват се с капачетата и се слагат да се пекат на 180* 45 мин. След това се отхлупват и се поръсват с настъргания кашкавал, чукват се яйцата и се слага малко масълце. Запича се на горен реотан докато стане готово яйцето.
Наистина става страхотно вкусно.