продукти:
320 гр брашно
200 гр сурови лешници(може и други ядки)
200 гр шоколад(аз използвам обикновен, но в оригиналната рецепта е с натурален)
80 гр масло( в оригиналната пък е 160 гр- но аз мисля че е много тежко по този начин)
70 грама кафява захар
70 грама пудра захар
1 яйце
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1 ванилия
Лешниците се натрошават отделно Шоколада също.
Към брашното в купа се прибавят: бакпулвер4(грама), содата, сол, захарта, маслото- да е леко разтопено на стайна температура и ванилията.
Замесва се тесно и се прибавя 1 яйце, прибавят се лешниците и шоколада и се размесва всичко. В тава се разделят малки топчета- от опит ще кажа, че колкото са по малки топчетата- толкова по вкусно е. аз ги правя с диаметър колкото монета от 5 стотинки. пекат се върху хартия 5 мин на 200 С и след това на 180 градуса до готовност- обикновенно след 20-30 мин или като покафенеят леко.