Необх. продукти:
1л. сметана сладкарска или готварска( в зависимост от вида се слага и различно количество захар)
12 жълтъка
300мл. пр.мляко
350 гр. захар(ако сметаната е готварска, а ако е сладкарска - на вкус)
желатин 10гр.
2 блата(готови)
еклери около 700 гр.(от мъничките с ванилов крем)
Крем "Брюле"
разбиват се жълтъците, към тях се прибавя сметаната, прясното мляко и захарта. Това се вари 15 мин на водна баня, но крема не трябва да завира.
Желатина се разтопява с вода в съотн. 1:1 също на водна баня. Докато крема се разбърква непрекъснато се добавя постепенно желатина. Оставя се да се сгъсти леко да стане като боза и след няколко минути се маха от огъня.
В тава се нареждат първия блат, който се залива с крем. Отгоре се слага втория блат, който също се залива с крем и за трети ред се нареждат плътно един до друг еклерите. Накрая и те се заливат с останалия крем. Оставят се да изплуват. Тортата може да се украси съц счукани орехи или натрошени бисквити. Оставя се в хладилника да преседи няколко часа и да се стегне кремът.
И това е!!!
Да ви е сладко!!!