Ще споделя с вас една рецепта за едни кюфтенца които са много известни в оринталската кухня и са много вкусни.Дано ви харесат.
Ето и рецептата:
Правят се от телешка кайма,но може и от смес.
За половин килограм кайма ви трябват -1глава лук/настъргана/,1бр.-яйце,2филийки хляб/само вътрешното натрошено/,чубрица,кимион,черен и червен пипер,сол.Всичко се омесва като за кюфтета.
Отделно си сварявате 1/2 ч.ч.-ориз във вода само.След като истине се прибавя към сместа за кюфтетата.Всичко се обърква добре и ако имате възможност оставете да престои в хладилник за няколко часа.Става по-вкусно,но може и веднага да се пържат кюфтетата, не е проблем.Оформят се като пръстчета,не много дебели и се овалват в брашно,яйце и галета и се пържат в повечко мазнина на среден огън.
Поднасят се със гарнитура по желание,но в Трция винаги със традиционния пиляф.Можете и в друга форма да ги направите,но аз ви казвам как е оригинала пък вие си решавате.
Да ви е сладко.