1 ч.ч. вода
1/2 к.ч. олио
малко сол
1 ч.ч. брашно
От тези продукти се приготвя парено тесто.
Като поизстине се прибавят едно по едно 4 яйца и се бърка до получаването на гладка смес, която се разстила в квадратна или правоъгълна тава, намазана обилно с олио. Пече се на 200 градуса до получаване на златист цвят.
Плънка:
Стрива се с вилица бучка сирене (70-80 грама), прибавя се кутийка майонеза (аз ползвам "Краси"), добавя се нарязан на кубчета колбас (около 100 грама) и една краставица, също нарязана на дребни кубчета. Подправя се на вкус с чесън на прах и копър, всичко се обърква добре.
Поизстиналия блат се обръща върху прозрачно фолио, намазва се с плънката, завива се на руло, увива се във фолиото и се прибира в хладилника да отлежи. Колкото повече престои толкова по-вкусно става (вкъщи няма кой да го чака повече от час-два)
Докато се пече блата се надува неравномерно, но това е нормално.
Ето снимки на рулото от събота:
http://images20.snimka.bg/004571928.jpg
http://images20.snimka.bg/004571929.jpg