Съдове "Дуралекс" ?

  • 18 318
  • 28
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 001
Моля ви дайте ми малко информация за този вид стъкло.Как се използва(огнеупорно ли е? ),пече ли се във фурната или просто издържа на горещи ястия....Много съм "боса" по въпроса за "Дуралекс"- а   Embarassed.Благодаря предварително    bouquet

# 1
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
- не е огнеупорно;
- не може да се пече в него;
- може да се сипва горещо в тях;
- може да се мият в миялна;
- с течение на времето се надраскват;
Но аз много си ги харесвам и вече над 12г. само тях си ползвам.

# 2
  • Мнения: 5 001
- не е огнеупорно;
- не може да се пече в него;
- може да се сипва горещо в тях;
- може да се мият в миялна;
- с течение на времето се надраскват;
Но аз много си ги харесвам и вече над 12г. само тях си ползвам.
Благодаря много   bouquet

# 3
  • Мнения: 165
Аз в малки купички от Дуралекс правя крем-карамела във фурната. Нищо му няма. Незнам дали щото на водна баня се пече. И в микровълновата готвя парчета месо в голяма купа понякога. Пак нямам проблеми.

# 4
  • Мнения: 162
             много са здрави- изпускала съм на пода от гранитогрес и не се чупят. Стават за микровълнова фурна.

# 5
  • Мнения: 3 322
Аз в малки купички от Дуралекс правя крем-карамела във фурната. Нищо му няма. Незнам дали щото на водна баня се пече. И в микровълновата готвя парчета месо в голяма купа понякога. Пак нямам проблеми.

И аз така! Удържат си... Моя е от така наречения "френски", нищо че е правен в Индонезия...

# 6
  • Oslo
  • Мнения: 659
А драскат ли ви се дуралексовите чинии в миялната? Моите да, дали не са някакво кофти качество?

# 7
  • Мнения: 3 322
Драскат се да!

# 8
  • Мнения: 19
Всъщност аз ползвам друга марка и съм много по-доволна от Дуралекс.PYREX се казва и може да се пече, мие в в съдомиялната, използва се в микровълновата и каквото се сетиш още. има в Била, в Метро, предполагам и в другите големи вериги магазини. Доколкото съм запозната във Франция като чуеш PYREX и се сещаш за всички видове продукти от този вид. Нещо като йенските тенджери по комунистическо време тука в България.

# 9
  • Мнения: 425
Аз в малки купички от Дуралекс правя крем-карамела във фурната. Нищо му няма. Незнам дали щото на водна баня се пече. И в микровълновата готвя парчета месо в голяма купа понякога. Пак нямам проблеми.

И аз така! Удържат си... Моя е от така наречения "френски", нищо че е правен в Индонезия...

А да знаете какво става ако не издържат. Аз съм виждала  Shocked. Веднъж майка ми изпусна една дуралексова чиния на теракота в кухнята и тя се пръсна на хиляди малки парченца по целия под. После два часа обирахме с прахосмукачката. Иначе са хубави дуралексовите съдове. И аз много ги харесвам.

# 10
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Правила съм 2-3 пъти и аз клем-карамела в тях, но сега имам формички. Товаса ми ежедневните съдове. Драскат се, но са много удобни и красиви. Имам 3 комплекта в тъмно кафяво. Peace

# 11
  • Мнения: 18 542
Мама има един сервиз чаени чаши от дуралекс...не помня, сигурно е на 15-тина години вече. Не е надраскан, нито чашка, нито чинийка  е счупена, а у нас не сме от много пазещите.

# 12
  • Мнения: 5 001
 Hug Ами днес си четох,четох какво сте писали и купих дуралексов сервиз най-накрая.... hahaha

# 13
  • Мнения: 13 172
Правила съм 2-3 пъти и аз клем-карамела в тях, но сега имам формички. Товаса ми ежедневните съдове. Драскат се, но са много удобни и красиви. Имам 3 комплекта в тъмно кафяво. Peace
Как правиш карамела? В самите чашки или в друг съд карамелизираш захарта и после изливаш в чашките?

# 14
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Сегашните ми са алуминиеви, но и в дуралексовите първо разливам горещия карамел (нищо им няма на чашите), после яйчено-млечната смес и печеш. така или иначе температурата не трябва да е висока.

Общи условия

Активация на акаунт