Гъбена чорба с праз

  • 586
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 375
    Понеже вчера правих тази харесвана вкъщи (макар и постна) чорба и още вчера й се видя сметката Laughing, споделям рецептата:

2 стръка праз
4 картофа
250 г печурки
30 г масло
1 кубче зеленчуков бульон
1 яйце
1 к. ч. кисело мляко
копър, магданоз

   Нарязаните праз и картофи се задушават в маслото 3-4 минути, прибавят се нарязаните гъби и се задушават още 3-4 минути. Заливат се с 2 л гореща вода и се варят 20 мин. на слаб огън. Добавя се кубчето зеленчуков бульон и подправките и чорбата ври още 5 мин. Застройва се с яйцето и киселото мляко.

# 1
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Рецептата ти  Hug ми напомни гъбената чорба специалитет на брат ми вкъщи, ще му я искам и ще я публикувам и аз, само че неговата е с доста магданоз  Peace

Общи условия

Активация на акаунт