Ето от мен:
МИНИ ПОНИЧКИ
1-2 яйца
4-6с.л. захар
1ч.л. сол
половин каф.чашка олио
2с.л. кисело мляко
половин каф. чаша готварска сметана
1 бакпулвер
2.5-3 ч.чаши брашно
ванилия
Яйцата и захарта се разбиват хубаво с миксер. Добавят се олиото, кис.мляко, сметаната, бакпулверът, като разбиването продължава. Накрая се слагат брашното и ванилията. Точат се режат се на малки кръгчета. Пържат се в сгорещено олио или фритюрник. По желание може да се инжектират с крем.
КАШКАВАЛЕНИ СОЛЕТИ (от Бон Апетит)
250гр. брашно
250гр. маргарин
200гр. кашкавал
1 яйце
щипка сол
за краставичен дип:
1/2 краставица
150–200 г сирене "Дунавия"
1/2 кофичка кисело мляко
1-2 щипки пресен джоджен
Брашното се пресява в купа, слага се и маргаринът и се мачка, докато поеме. Посолява се, чупи се яйцето и се меси, като тестото трябва да остане меко и лепкаво. Почива на студено 30 минути. Отпочиналото тесто се разделя на еднакви по големина топки. Разточват се върху обилно набрашнен плот на много тънки кори. Разрязват се на лентички с дебелина 2-3 см и дължина около 12 см. Върху всяка тестена лентичка се поставя лентичка кашкавал и тестото се навива спираловидно така, че кашкавалът да остане вътре. Пържат се в обилно количество предварително сгорещено олио по 2-3 минути от всяка страна. Готовите солети се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишното олио.
КУРАБИИ ОТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ
около 60 гр мазнина
1 опаковка овесени (желателно е да са фини)
6 с. л. брашно,
6 с. л. захар,
1 яйце.
Всички продукти се смесват и се правят топчета, които се пекат поставени на повече разстояние едно от друго, защото се надуват.
СОЛЕТИ ОТ БУТЕР ТЕСТО
солени пръчици от бутер тесто, нарязваш тестото, правиш си пръчици и от горе настъргваш кашкавал или сирене и печеш.
ftp://