1 кг брашно + малко (за домесване)+ 1 щипка сол + 1кофичка кисело мляко + 2 яйца - 1 цяло, а от другото жълтъка. От всички продукти се замесва средно меко тесто (да не лепи по ръцете). Втасва около 30 мин. Тестото се разделя на 4 части, разточват се кори от всяка част, колкото тавата в която ще печем. Корите се редят една върху друга, като между тях се маже с олио. След това всичките кори се разточват на голям кръг, който се разделя на 12 триъгълника- може 16 или18 . Триъгълниците се навиват откъмто широкатат част към върха.Нареждат се в тавата и се оставят още 30 мин. да втасват.Намазваме с жълтъка и печем в загрята на 200 фурна.
Започнах да я правя, сега втасва. Обаче си задавам въпроса как точно ще изглежда като се опече. Дали някой знае и има снимки? Ще бъда много признателна. Това ще е питката за прощапулника.