5 яйца (отделят се жълтъците от белтъците)(става и с 3 по големи)
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2-1 ч.ч. орехи
1/2 пакетче масло
Рецептата е без бакпулвер , защото колкото повече яйцата се бият със захарта толкова повече се надига,не му трябва бакпулвер
Жълтъците и белтъците се разделят!Белтъците и захарта се разбиват на сняг!
Постепенно към белтъчения сняг се прибавят жълтъците и се разбива,добавя се и брашното и е готово!
Във формичката за кекс се разтопява маслото във фурната Към разтопеното масло се прибавят на едро счукани орехи,отгоре се изсипва сместа и е готово за печене!
Пече се 20 минути в предварително загрятата фурна 220гр.(според фурната може и по малко време)
Не се отваря докато се пече за да не спадне!
Става пандишпанен вкусен и ароматен кекс!
След 20те минути се изважда и се обръща във подходяща чиния!
И орехите са отгоре заедно със разтопеното и попило масълце !
Може да се поръси и със пудра захар!
Това е да ви е сладко!