Какво да направя от тези неща?

  • 895
  • 5
  •   1
Отговори
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 1 076
Моля,помагайте!!!Имам брашно,яйца, масло,прясно мляко, и трябва бърза да реша какво да направя,че тук има един гладник,приятеля ми,и се чудя какво да го правя понякога,ама ми  е гадно да му отказвам нещо,а не си нося в момента готварското тефтерче. Не си спомням много добре пропорциите на милинки или на тутманик или на нещо,каквото вие преложите.Моля,защото нямам време сега да разглеждам  темите. newsm78  bouquet  bouquet

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 523
Палачинки!

# 2
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 1 076
палачинки направих вчера,нещо друго трябва,че яко се наядох и сега не ща да погледна палачинки Embarassed Embarassed

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 523
Пържени яйца?

# 4
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Намерих това  Peace Може нещо да ти хареса  Crazy


Млечна баница



 1 пакет кори за баница, 3 яйца, кофичка кисело мляко, 100 гр сирене, сол, непълна чаена лъжичка хлебна сода, половин чаена чаша мазнина.

Корите се нареждат в предварително намазаната с мазнина тава като се набират с ръце. Приготвя се смес от яйцата, млякото, содата, сиренето, солта и мазнината. Вместо една кофичка мляко, спокойно можете да сложите половин и да допълните с вода. Заливате сместта върху набраните кори като се стремите да покриете равномерно навсякъде. Баницата се пече в предварително нагрята фурна.

Сандвичи с яйца и сирене

 200 гр натрошено сирене, 3 яйца, хляб, масло или маргарин. Яйцата се разбъркват с натрошеното сирене и сместта се разпределя равномерно върху предварително намазаните с масло или маргарин филии. Добре е филиите да не са много тънко нарязани. Сандвичите се пекат в умерена фурна или микровълнова печка докато се получи кафява коричка.

Палачинки

Продукти: 2 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 чаена чаша вода, брашно около 1,5 чаена чаша, щипка сол.
Разбиват се яйцата, към тях се прибавя прясното мляко и брашнотo. Разбърква се добре и след това се разрежда с водата, за да се получи смес с гъстотата на боза. Прибавя се солта. Палачинките се пържат с малко мазнина от двете страни и след това се навиват пълнени с конфитюр, сладко, мед, течен шоколад, сирене или кашкавал, в зависимост от предпочитанията на всеки.

Бухти

Продукти: 2 чаени чаши брашно, кофичка кисело мляко, 2 яйца, половин чаена лъжичка хлебна сода, щипка сол. По желание в тестото може да се сложи и 1 кафена чашка захар.
Тестото се разбърква с лъжица и трябва да е с гъстота, при която сместта се отлепва от стените на съда. Пържи се в силно сгорещена мазнина и още по-добре във фритюрник след като се махне решетестата кошница. Взема се по една супена лъжица от сместа и се изсипва в мазнината. Сервират се поръсени с пудра захар.

Бутерки

Продукти: 1 пакет бутер тесто, около 200 гр сирене, кашкавал, конфитюр или течен шоколад (по желание).
 Размразеното тесто се нарязва на квадрати със страна около 5-6 см. В средата се поставя парченце сирене или каквото сте избрали за плънка, прегъват се на триъгълник, като се притискат краищата за да не се отворят при печенето. Пекат се в предварително загрята фурна до зачервяване. Много приятни са за закуска с горещ бульон, ако плънката е солена.

 Тутманик

Продукти: 3 чаени чаши брашно, 4 яйца, пакетче краве масло или 150 гр маргарин, 1 чаена чаша кисело мляко, непълна чаена лъжичка хлебна сода, около 200 гр сирене.
Разбиват се яйцата, прибавя се киселото мляко с разтворената в него сода, разтопената мазнина и натрошеното сирене. Към разбърканата смес постепенно се прибавя брашното докато се получи не много гъсто тесто, което се сипва в намазана тава и се пече при умерена температура.
 
Ябълков сладкиш

Продукти: 3 чаени чаши брашно, 1 чаена чаша захар, 2 яйца, 1 пакетче масло, 1 кафена чашка прясно мляко, пакетче бакпулвер, ванилия и 5-6 изчистени и настъргани ябълки.

Разбиват се на пухкава смес маслото и захарта, прибавят се при непрекъснато разбиване едно по едно яйцата, млякото, брашното заедно с бакпулвера и ванилията. Сипва се в намазана тавичка половината от сместа. Върху нея се разстилат настърганите ябълки и отгоре останалата част от тестото. Пече се в умерена фурна и се сервира поръсен с пудра захар.

Сандвичи с кашкавал и шунка

Филиите се препичат. Четири от филиите се поръсват с настърган кашкавал, слага се по 1 резен шунка, поръсват се с останалия кашкавал и се покриват с другите четири филии. Сандвичите се потапят от двете страни във виното, след което се притискат леко, за да се отцеди излишната течност. Млякото и яйцето се разбъркват добре със сол и черен пипер. Сандвичите се потапят в така приготвената смес отново от двете страни. Слагат се в чиния и се пекат, като по средата на печенето се обръщат. Оставят се да престоят 2 минути.

Необходими продукти:

8 филийки хляб
180 г кашкавал
100 г шунка
1/2 ч.ч. (100 мл) бяло вино
4 с.л. (40 мл) прясно мляко
1 бр. яйце
сол
черен пипер

Гевречета

1 яйце
1 ч.чаша кисело мляко
1 каф.лъж.сода
3-4 суп.лъж.захар
1 ч.чаша настъргано сирене
Брашно - колкото поеме за меко тесто. След като се омеси, тестото се разстила и се изрязва с чаши, за да се получат гевречета. Пържат се в загрято олио.

Понички

2 яйца
6-7 суп лъж захар
половин каф.чашка олио
2 суп лъж кисело мляко
1 бакпулвер
2.5-3 ч.чаши брашно
ванилия,
стафиди


Яйцата и захарта се разбиват хубаво с миксер.Добавят се олиото, кис.мляко, бакпулверът, като разбиването продължава.Накрая се слагат брашното,ванилията, стафидите

Пържат се в сгорещено олио. Когато са готови се инжектира вътре крем.

# 5
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 1 076
мерси Lindita   Peace наистина се нуждаех от повече рецепти,защото сега нямам подръка никоя от моите,а аз не помня пропорции и винаги си гледам от тетрадката  chef  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт