Крем горена захар,как?

  • 6 908
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 609
Някой знае ли,че откога ми се е прияло,пък и утре ще ми донесат мляко...?

# 1
  • Мнения: 1 798
За "крем- карамел" ли питаш?

# 2
  • Мнения: 2 609
Не,става крем подобен на този с нишесте,но не е и незнам как да си направя.Спомням си едно време го правеха в училищния стол
Ей,никой ли не знае Confused:

# 3
  • Мнения: 1 399
Аз знам един, но дали става въпрос за същия Thinking
Сварява се 1л мляко, подсладено с 1/2 чаена чаша захар. Отделно се карамелизира 1/2 чаена чаша захар  и се изсипва в горещото мляко, като се бърка непрекъснато докато карамела се разтвори. След това се прибавя, размитото в малко студена вода нишесте /около 1 кафяна чашка нишесте/ и се бърка докато кремът се сгъсти. Накрая може и да се ароматизира и с  едно прахче ванилия и се изсипва в чаши.

# 4
  • Мнения: 2 609
Благодаря,ще пробвам Grinning ,но това 1/2 захар,дето се карамелизира може би е чаена чаша или...?

# 5
  • Мнения: 1 399
Ммм, да, явно все пак снощи ми се е спяло, докато съм писала Blush

# 6
  • Хасково
  • Мнения: 995
Такъв крем правят и в детската кухня! Много е вкусен!!!

# 7
  • Мнения: 2 609
Цитат на: NadiaNGX
Такъв крем правят и в детската кухня! Много е вкусен!!!

Така ли... #Milti ?Значи като запиша Яна и аз ще намазвам Embarassed  Wink  Crazy

# 8
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: buubinka
Цитат на: NadiaNGX
Такъв крем правят и в детската кухня! Много е вкусен!!!

Така ли... #Milti ?Значи като запиша Яна и аз ще намазвам Embarassed  Wink  Crazy

На твое място хич няма да чакам повече  Wink

# 9
  • гр. Луковит
  • Мнения: 30
КРЕМ “ДИПЛОМАТ”
20 чаени лъж. захар
6 супени лъжици захар
6 яйца
6 суп. лъж. брашно
1 л. мляко

В тенджера се карамелизират 20-те чаени лъжички захар. 6 жълтъка + половината мляко се разбръкват добре и се изливат върху карамелизираната захар. Сместта се бърка докато карамела се разстопи. Останалия половин литър мляко + 6 суп. лъжици захар и 6 с. лъж браншно се разбръкват хубаво и се изсипват в карамелената смес. Бърка се докато цялата смес се сгъсти. След като се сгъсти се измъква от котлона. 6 белтъка се разбиват на “сняг” и се изсипват в крема, като непрекъснато се бъркат докато се получи пухкава еднородна смес. Получения крем се разсипва в чашки.
Страхотен е!

# 10
  • Мнения: 2 609
Цитат на: Mariela77
КРЕМ “ДИПЛОМАТ”
20 чаени лъж. захар
6 супени лъжици захар
6 яйца
6 суп. лъж. брашно
1 л. мляко

В тенджера се карамелизират 20-те чаени лъжички захар. 6 жълтъка + половината мляко се разбръкват добре и се изливат върху карамелизираната захар. Сместта се бърка докато карамела се разстопи. Останалия половин литър мляко + 6 суп. лъжици захар и 6 с. лъж браншно се разбръкват хубаво и се изсипват в карамелената смес. Бърка се докато цялата смес се сгъсти. След като се сгъсти се измъква от котлона. 6 белтъка се разбиват на “сняг” и се изсипват в крема, като непрекъснато се бъркат докато се получи пухкава еднородна смес. Получения крем се разсипва в чашки.
Страхотен е!

Tози го знам,макар и по маалко по-различен начин,но не е това което търся Imp .Благодаря ти все пак Grinning

Общи условия

Активация на акаунт