агар-агар

  • 3 537
  • 4
  •   1
Отговори
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
та така мамчета,
трябва ми помощ за агар-агара.
знам, че се вари 2 минути. само това.пробвах 1 път не беше много успешен опит.

искам да желирам бита сметана с кисело мляко за торта. нито киселото мляко, нито сметаната мога да ги варя 2 минути.
предният път сварих агара с малко вода и добавих към другите 2 неща. не се желира.
при варенето на агара той се сгъсти, ама после не желира всичко. Thinking
дозировката си беше наред. Crossing Arms
качеството на агара също. Crossing Arms
идеи, предложения,съвети? Confused

# 1
  • Countryside
  • Мнения: 11 617
Какво е агар  newsm78 Аз с желатина съм скарана и май хич не мога да помогна  Blush

# 2
  • Мнения: 22 867
Знам, че за разлика от желатина, агар-агарът се разтваря в гореща вода при температура 95 до 100град. Горещият разтвор е прозрачен. Като се охлади до 35-40град, става като гел, а при нагряване отново се превръща в течен разтвор. Но не знам какво е съотношението агар-агар и течността, която ще се желира.

Виж тук
 И тук!

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Знам, че за разлика от желатина, агар-агарът се разтваря в гореща вода при температура 95 до 100град. Горещият разтвор е прозрачен. Като се охлади до 35-40град, става като гел, а при нагряване отново се превръща в течен разтвор. Но не знам какво е съотношението агар-агар и течността, която ще се желира.

Виж тук
 И тук!

ама моя горещ разтвор тръгна да се сгъстява  ooooh!
2та линка ги гледах преди да попитам.
но за технологията нищо не пише... Thinking

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Моля, дайте съвет как да желирам тази бита сметана с кисело мляко, защото искам утре да правя тортата Praynig

Общи условия

Активация на акаунт