Пъстърва с доматен сос?

  • 7 503
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 565
Готви ли се пъстървата с доматен сос? Днес мъжът ми ме направи на две стотинки, когато се прибрах в къщи и съобщих за намерението си да сготвя пъстървата по този начин.  Blush Взех филе от пъстърва, защото нямаше такова от скумрия, а пък не ми се чисти цяла риба. Идеята ми е да позапържа рибката, отделно да направя доматен сос с лук, чесън, домати, риган и босилек и накрая да метна всичко заедно във фурната. Звучи ми добре, но понеже не съм спец по рибите може наистина да греша. Thinking Вие какво мислите?

# 1
  • София
  • Мнения: 10 825
Не виждам къде е проблема. Правила съм подобно нещо. Какво притеснява мъжа ти в тази рецепта?

# 2
  • Мнения: 7 106
С доматен сос до сега съм правила скумрия и хек. Върви им доста.

Пъстървата - пържена, във фолио на скарата или във фолио, пълнена с ароматни треви във фурната. С доматен сос незнам дали става хубава, но ти можеш за я опържиш, да приготвиш отделно доматеният сос и който обича да си я полее с него, щом мъжа ти не е доволен от идеята. Така ще имаш два варианта  Grinning

# 3
  • София
  • Мнения: 565
И аз не разбрах какво точно го притеснява. Просто каза, че пъстървата се прави или на скара, или пържена и сигурно щяла да стане гадна на фурна. А пък аз мисля да го опровергая. Crossing Arms Въпреки, че и аз си мислех за варианта рибата пържена, а соса- отделно.

# 4
  • София
  • Мнения: 10 825
А пъстърва на керемида как се прави? Нали е пак на фурна...

Дай му този линк да чете рецепти за пъстърва на фурна http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0%BF%D1%8A%D1%81%D1%82 … D%D0%B0&meta=  Grinning

# 5
  • София
  • Мнения: 565
О, благодаря ти! smile3508 Само го чакам да си дойде от работа.
Между другото има интересни идеи в тези линкове. Дали да не сложа и малко бяло вино в доматения сос? Wink

# 6
  • София
  • Мнения: 10 825
Ама разбира се. С него само ще подобриш яденето  Simple Smile

# 7
  • Мнения: 7 106
Nadka Sladka какво сготви  Laughing?

# 8
  • София
  • Мнения: 565
Извинявам се за закъснелия отговор, но тези дни не съм сядала пред компютъра поради липса на време. Та да си дойдем на думата. Пъстървата се оказа океанска и мъжът склони да е печена. Grinning Направих си сосче- задуших лук, чесън, доматки, 1 ч.л. захар и малко бяло винце, оставих го да се посгъсти и накрая добавих малко пресен босилек. Осолената и опиперена рибка я метнах в една тавичка и я залях със сосчето. Съответно после я сложих във фурната да се опече. Абе с две думи - по класическата рецепта с леки добавки. Стана си супер. Вярно, самата риба беше малко сухичка и мъжът каза: "Видя ли, казах ли ти аз", но това не му попречи да си хапне подобаващо. Значи мисията е успешна!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт