Кифлички с пролетен пълнеж

  • 504
  • 1
  •   1
Отговори
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Днес ги сътворих, защото ми се ядеше нещо,  комбинирано между обикновен  хляб и пирожка. Свекърва ми прави страхотни пирожки, но те са с месо и при това пържени, а аз исках моето произведение да е подходящо и за разделно хранене, и за обикновена консумация  chef

Продуктите (за 7-8 броя) са тези:
1 голям картоф - сварен и намачкан;
1 стрък зелен лук
1 стрък зелен чесън
1 клонче девесил
сол на вкус
малко риган, кимион и чубрица (може и къри - подхожда на вкус)
около 400-500 г тесто (по ваше желание - за бял или черен хляб - моето сама си го меся)

Свареният и намачкан картоф се смесва с нарязаните зелении и се овкусява със солта и подправките.
Тестото се прави на кръгчета и в средата на всяко кръгче се слага от сместа. Затварят се отгоре с притискане с пръсти и после притиснатото леко се заглажда настрани. Оставят се да втасат още веднъж (ако тестото ви е правено сега, ако е купено от магазина не), намазват се  с яйчен жълтък и се пекат на 160-180 градуса в предварително затоплена фурна.
По желание може и да си ги изпържите.
Идеално пасват със зелева салата, в която са добавени пресен чесън и копър.
Да ви е сладко!  bouquet newsm22

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 17:15 от Kalinkata

# 1
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ще се пробват! Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт