Свински котлети (бройката - според хората )
брашно
зехтин
2 скилидки чесън
1 кофичка заквасена сметана
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер
Посолявате нарязаните котлети (да не са дебели), овалвате в брашното и пържите в зехтина от двете страни до зачервяване (по около 5 мин на страна, огънят да не е прекалено силен). Пържете по две и след всяка двойка сменяйте зехтина и почиствайте тигана, иначе следващите загарят и почерняват. Ако ви е тефлонов, достатъчно е само да го избършете със салфетка.
Смесвате си сметаната, магданозът (на ситно), пресованият чесън и черният пипер. Редите пържолите в тава, слагате обилно върху тях от сместта и печете в предварително загрята на 200° фурна около 40мин, може и час - зависи от фурната и от дебелината на пържолите ви.