днес сготвих пилешко с чътни и реших да ви споделя рецептата.
рецептата за чътни е от книгата ми с индийска кухня, малко я измених, но ще напиша оригиналната.
пилешко за 2 порции се реже на ивички и се запържва в малко олио или масло. маха се от тигана.
запържваме малка глава лук с малко сол и малка люта чушка. като стане стъклен добавяме около 300 гр манго, нарязано на малки парченца (нямах манго и го направих с круши), сока на половин лимон, 1 ч.л. кафява захар, около 5 грама пресен джинджифил настърган. бърка се често, вари се докато омекне мангото и стане като конфитюр.
сервира се с месото.
понеже моите круши не искаха да омекват и да станат на пюре, то аз разбърках 1 ч.л. нишесте с малко вода и го добавих.след като се сгъсти добавих къри и малко червен пипер.
чътнито трябва да има консистенция на прясно сварено сладко.
има и вариант чътнито да не е люто, ама е с канела и реших, че няма да пасва на месото.
ами това е.
добър апетит