Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Деца от 1 до 6 г.
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 113

   
   

надявам се че ще отделите малко време ,за да прочетете жалбата в нея всичко е ясно.на тази жалба подадена още октомври месец 2006 няма отговор.
Столичен Общински съвет

Копие :
Кмета на гр. София

Копие :
Зам. Кмет по образование на гр. София

Копие:
Постоянна комисия по образование, наука, култура и вероизповедания

Копие :
Омбудсман на гр. София


ЖАЛБА

   Уважаеми Госпожи и Господа Общински съветници,
   Уважаеми Господин Кмет,
Уважаема Госпожо Зам. Кмет по образование
Уважаеми Господин /Госпожо Омбудсман

   Родител съм на дете, посещаващо Обединено детско заведение № 48 “Братя Грим” находящо се на територията на гр. София /р-н Сердика/. Въпросното ОДЗ е общинска образователна институция, изградила във времето си  реноме на елитно образователно заведение, предлагащо качествено образование на нашите деца. Поради тези причини всяка година желаещите родители да запишат своите деца в заведението непрекъснато се увеличават. Същото се намира на административната граница между два района на гр. София /Сердика и Илинден/ и съответно, не се ограничава до статут на районно ОДЗ, още повече, че е единственото ОДЗ което разполага с яслени групи. Но независимо от наличието на сериозен интерес от страна на родители за посещаването на техните деца във въпросното ОДЗ,  същото е в невъзможност да удовлетвори тези желания поради вредна и незаконосъобразна политика на предходни управляващи на централно и районно ниво на общинската администрация. Досегашното положение е доказателство за наличието на желание  при   определени лица от администрацията   да използват детското заведение като способ за осигуряване на доходи, чрез използването на материалната база на заведението по търговски начини и извличането на печалба.
За да не бъда голословна в твърдението си, след проучване от наша страна /включвам група от родители, с които съвместно сме организирани в родителски комитет/ ще изложа нашите наблюдения и събрани факти.
През 2002г. след решение на тогавашният Общински съвет, с дейното участие на зам.кмет по образование е взето решение за отдаването на прилежащият към ОДЗ №48 - “Яслен блок” на частна фирма за настаняване на ученици към ЧУ”ВЕДА” с усилено  изучаване на немски език. Отдадената сграда е специфична по своето предназначение като  “Яслен блок” т.е. изградена е за задоволяване на изискванията и нуждите на деца от 1.6 г. до 3 годишна възраст със съответните здравни и образователни нормативи за подобен блок и помещения. Поради отдаването на сградата под наем и то символичен с оглед на отдадената разгъната площ и прилежащата част от двора,  нашите деца са приети в групи пригодени за градински и неподходящи за толкова малки деца. Прилежащият двор към ОДЗ бе разделен и към момента е ограден от ръководството на частното училище /изцяло незаконосъобразно по наше мнение/ и за нашите деца разполагаемата площ за игра и разходки на открито е сериозно намалена за сметка на създадените условия за развитието на бизнеса на частна структура /офертата им включва към настоящият момент и  озеленен двор към училището/. Също така искам да подчертая и необходимостта от увеличение на децата по групи до максималният норматив, поради липсата на разполагаеми помещения от страна на ОДЗ, както и липсата на специализирани помещения за определени дейности съгласно учебно –образователният план /визирам Музикален и Физкултурен салон/ - помещения с които ОДЗ разполага, но са трансформирани в занимални поради липсата на помещения за приетите деца.
Тази необходимост е възникнала поради некомпетентното и грешно поведение на определени ръководни лица от администрацията. Всеизвестен демографски факт е увеличението на раждаемостта на децата след 2001г. и съгласно този факт трябва да бъдат планирани нуждите от помещения и педагогически персонал за безпроблемен прием на децата желаещи да посещават ОДЗ на територията на гр. София в планиран период поне три години напред. Независимо от нуждата от помещения в ОДЗ Постоянна комисия по образование, наука, култура и вероизповедания допусна през 2004г. предложение от страна на ЧУ “Веда “ да закупи въпросният яслен блок по реда на Наредбата по чл. 8 от  ЗОС.  Благодарение на достойни общински съветници от различни политически групи това решение не мина през Общинският съвет и бе отхвърлено,тъй като бе явен опита за заграбване на общинско имущество на ниска цена,  но оттогава статуквото не се е променило. Децата в ОДЗ постоянно се увеличават, групите се увеличават като бройка и щат на персонала, но помещенията си остават крайно недостатъчни. Към  момента ЧУ “Веда “ отново прави опити за продължаване на договорите си за използване на общински помещения за осъществяването си на частен комерсиален бизнес – визирам “ясленият блок” на 48 ОДЗ и част от помещенията на 100-но Училище /р-н Сердика/ за сметка на обществото и на Столична община. За нас е неясно до кога частна фирма ще използва ресурса на обществото и ще лишава нашите деца от нормално образователно, физическо и психомоторно развитие и то с дейното подпомагане на определени лица от Столична община /за тях може да се изведат данни от предложения и лобирания за въпросната фирма през годините в СОС и в ПКОНКВероизповедания.
Поради тези причини се обръщаме към Вас за взимане на окончателно решение за спиране на всякакви опити от страна на частната фирма за облагодетелстване на гърба на столична община и обществото и въпросните помещения да бъдат върнати за ползване на 48 ОДЗ “Братя Грим” . Зад настоящата жалба застават всички родители от родителският актив към 48 ОДЗ, с приложен списък и подписи и разчитаме в разумен и законовоустановен срок да ни бъде отговорено за предприетите от СОС и администрацията на СО мерки и бъдеща политика по отношение и във връзка с отдаването под наем и разпореждане с общинско имущество, конкретно касаещо образователните заведения на територията на р-н Сердика.   

София 09.10.2006г.          с уважение:Приложение :
Списък на родители подкрепящи настоящата жалба и членове на родителския актив към 48 ОДЗ “Братя Грим”


« Последна редакция: сб, 14 апр 2007, 23:55 от didona1981 »
Цитирай

Велико Търново

Мнения: 6 668
Мисля,че имаш правопсни грешки в заглавието-оправи си ги,защото няколко пъти четох заглавието и не вдянах за какво иде реч Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 733
Направо го редактирай.
Цитирай


Мнения: 1 371
Мисля,че имаш правопсни грешки в заглавието-оправи си ги,защото няколко пъти четох заглавието и не вдянах за какво иде реч Peace
Съвет, за съжаление, не мога да Ви дам, но Ви желая успех . Бъдете много търпеливи и упорити.
 Peace
Цитирай


Мнения: 603
Звъннете в Господари на ефира или заедно с другите родители предприемете някакви протестни действия. Така вашата кауза ще придобие "популярност" и трудно ще продадат имота "под масата".
Цитирай


Мнения: 492
И аз  за Господари на ефира  се сещам.
Желая ви успех!
Цитирай


Мнения: 113
миналата година август месец с такъв протест се спря търга по закупуването на час от градината ,но сега има ново дело на 18.04 и ще организираме представяне пред медиите.наистина всичко става "под масата".и аз си мислех за "Господари на ефира"
Цитирай

varna

Мнения: 1 012
най-добре господари на ефира!
а за жалбата-нали сте е пуснали вече-до 2 месеца трябва да имате отговор-какев ви е обратния адрес за връзка,ако няма проверете в общината-по принцип трябва да имате отговор-сигурно си пазите входящия номер! с него се обърнете за отговор на ващата жалба. Peace
успех
Цитирай


Мнения: 3 478
И аз  за Господари на ефира  се сещам.
Желая ви успех!

След като нямате отговор и до сега, направо търсете телевизията.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.