Китайската кухня знам , че не е любима на всички , но у нас е харесвана . А ето сега и една рецепта за Пиле със зеленчуци .


250г. бяло пилешко месо
100г.зеле
50г. печурки
2 стръка пресен лук
1 склидка чесън
2 супени лъжици алкохол
2 чаени лъжици захар
джинджифил , сол , олио
1 чушка
3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици нишесте
1 чаша бульон  
По ваше желание :
100г. бадеми (сурожи за предпочитане )
6 сухи гъби Му ър


Продукти за соса за мариноване :
 3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици алкохол

Подготовка: Месото се обезкостява , почиства от кожата и се нарязва на кубчета около 2 сантиметра(приблизително). Маринова се един час ( ако бързаме и 15 минути). Ако слагате гъбите Му ър , добре е да ги сложите около половин час да омекнат във вода . После ги нарязвате . Чушката се почиства от семето и нарязва на триъгълни парчета. Зелето се измива и нарязва на парчета . Печурките се измиват , отстраняват се пънчетата и се нарязват на филийки . Лукът , чесънът и джинджифилът се почистват и нарязват ситно , Бадемите се заливат с вряла вода и се обелват.

Приготовление : В сгорещено олио се пържат чесънът , джинджифилът и бадемите , като се бъркат непрекъснато . Добавят се лукът , гъбите Му ър , чушката , зелето , пресният лук и печурките . Пържи се като се бърка непрестанно 2-3 минути . Зеленчуците се изваждат и се подреждат в голяма плоска чиния .
Отново се загрява олио и месото се пържи каот се бърка бързо . Когато промени цвета си се добавят алкохола и соевия сос . Сипва се бульона Добавя се нишестето разтворено в малко вода  . Бърка се докато се сгъсти
 Месото се растила върху зеленчуците и се поднася !


П.С. Аз например на слагам нишесте , въпрос на избор .

Надявам се да ви допадне пилето .