клик
400г агнешки дреболии
1 малка гл. лук
1вр. пресен лук
10 листа лапад или спанак
50г масло
1/2 ч.ч. ориз
2 жълтъка
1ч.л. брашно
3с.л. лим. сок
3с.л. пресен джоджен
сол, черен п-р на вкус
Агнешките дреболии се измиват добре и се слагат да се сварят в подсолена вода. Събралата се пяна се изхвърля. Когато са готови се изваждат от бульона и като поизстинат се нарязват.
Маслото се слага в тенджера да се разтопи, прибавя се лукът, запържва се и се слага месото. Разбърква се 2-3 мин. , слагат се нарязаният лапад, измития ориз и се налива прецедения бульон. Ако има нужда се прибавя още гореща вода. Подправя се със сол и пипер. Супата се вари, докато оризът стане готов.
Жълтъците се разбиват с лим. сок и брашното. Към тях се прибавя по малко от супата. Застройката се изсипва в тенджерата със супата, разбърква се и се отстранява от огъня.
сп. Меню
Та като се отсрани от огъня се добявя ситно нарязания джоджен.
Аз по Великден не готвя, все сме на гости, та я приготвих следвеликденски .... ама тази супа и за Гергьовден е удачна, както и по всяко друго време де.
До сега не бях готвила агнешка супа с лапад или спанак.... е, у нас суперлативите бяха мноооого, та затова си рекох да я споделя с вас, колкото и да не е нещо особенно.
Да ви е сладко!