За голяма тава (тип от тези, които си вървят заедно с фурните):
1. ок. 1 1/2 кг картофи
2. 2 средни глави лук или една голяма
3. 2-3 моркова
4. ок. 1 кг кайма (хубаво е смес, смляна от месото пред теб )
5. 5-6 с. лъжици доматено пюре
6. магданоз, черен пипер, чубрица, сол, червен пипер
7. за заливката: кофичка кисело мляко, 2 яйца, 1с.л. брашно
Първо си нарязах картофите на кубчета (аз не ги запържвам предварително) и си ги сложих в тавата като ги поръсих с малко вегета. В един голям тиган задушавам с олио и малко водичка нарязания на ситно лук и морковите на малки кубченца и като омекнат слагам 1-2 лъжици червен пипер. Добавям каймата и поръсвам с чубрица, черен пипер и сол. Обърквам сместа с още малко водичка докато каймата си смени цвета и започне да се разделя лесно на малки парченца. След това смесвам хубаво картофите и каймата в тавата, сипвам водичка и слагам във фурната да се пече на ок. 200. Като поомекнат леко картофите добавям доматеното пюре. За заливката смесвам 2-те разбити яйца с киселето мляко, 1 с.л. брашно, малко сол и ч. пипер, хубаво разбърквам и сипвам почти на края на печенето. Отгоре нарязвам магданоз. Като се запече хубаво заливката изключвам фурната и....добър апетит