Изпращам Ви рецептата:
1. 1 кг. бяло брашно;
2. 1 чаена лъжичка хлебна сода/ препълнена/;
3. 1 бр. ванилия;
4. 2 бр. яйца;
5. 1 чаена лъжичка сол;
6. 1 чаена лъжичка захар;
7. 1 кофичка кисело мляко;
8. 1 супена лъжица олио;
Брашното се пресява слага се хл. сода и ванилията и добре се разбърква. Прави се дупка по средата, където се изсипват отделно разбитите яйца, сол, захар, мляко и олио. Изброените продукти разбийте добре с миксер. Меси се меко, пухкаво тесто, което се оставя да почине около 20 - 30 минути.
След това от тестото се разделя на 8 - 10 къса. Оформа се добре на малки топки и всяка от тях се омесва отделно. Разточват се на дебелина около половин сантиметър, режат се на парченца с остър нож/ аз ги режа на триъгълници/ и се пържат в силно загрята мазнина /олио/ до получаване на златист цвят. Като се изкарат от мазнината, се подреждат в съд с капак, за да омекнат.
Стават доста голямо количество, подходящи и за гости. Сервирайте с сирене, мед, сладко от ягоди или с каквото разполагате в момента.
Надявам се, че ще Ви харесат. ДОБЪР АПЕТИТ.