Съвсем прости пържоли

  • 1 199
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 128
Момичета,
сигурно и вие си имате накое просто ястие, което не ви се отдава. При мен това са пържолите.
Свински, пилешки-колкото и да се мъча-не се получават.Имам хубава фурна Горение-мултифункционална, с вентилатор.Ето на-снощи метнах едни пилешки пържоли в нея-станаха сухи, въобще пълна трагедия. А мъжът ми е голям почитател, само че не ги обича приготвени в сос-а съвсем обикновени с някаква подправка и толкоз.
Помагайте, че голем срам.

# 1
  • София
  • Мнения: 1 402
Аз винаги слагам течност /вино, ракия, водка или вода/ слагам фолио отгоре, за да се задушат и да избегнеш изсушаването им ... и после махаш към финала фолиото за да се запекът.
Другия вариант е да си ги накиснала в марината /рецепти има много тук във форума/ и ги мяташ на тиган, скара или отново в тавичка.

# 2
  • Мнения: X
Аз винаги слагам течност /вино, ракия, водка или вода/ слагам фолио отгоре, за да се задушат и да избегнеш изсушаването им ... и после махаш към финала фолиото за да се запекът.

По същия начин ги приготвям и аз Peace

# 3
  • Мнения: 8 505
С вино на по-силна фурна или само с олио на слаба.Винаги с фолио.

# 4
  • плевен
  • Мнения: 1 249
Пилешките пържоли първо ги държа няколко часа във соев сос-така стават доста крехки.След това в йенска тенджера редя картофи,пържоли,пак картофи и пържоли.Изсипвам една майонеза отгоре(може и без нея) и пека в микровелето.Стават направо мозък.

# 5
  • Мнения: 780
и аз преди ми бяха голям зор тези пържоли , но откакто започнах да ги мариновам  1dating  за свинските пържоли : слагам пържолите , подправки / според вкуса/ , сол , соев сос , олио , вино и настърган лук . обърквам всичко и оставям за час два - стават крехки

# 6
  • София
  • Мнения: 10 858
Да не ги препичаш?
Пробвай без вентилатор Peace

# 7
  • Мнения: 1 564
Пилешките пържоли първо ги държа няколко часа във соев сос-така стават доста крехки.След това в йенска тенджера редя картофи,пържоли,пак картофи и пържоли.Стават направо мозък.
И аз в Йената ги правя,само,че вместо картофи слагам гъби.
Аз винаги слагам течност /вино, ракия, водка или вода/ слагам фолио отгоре, за да се задушат и да избегнеш изсушаването им ... и после махаш към финала фолиото за да се запекът.
Другия вариант е да си ги накиснала в марината /рецепти има много тук във форума/ и ги мяташ на тиган, скара или отново в тавичка.
Това е другия начин по който ги правя. Peace

# 8
  • София/Дружба
  • Мнения: 512
аз смесвам чубрица, кумион, сол и червен пипер и натърквам пържолите с тази смес. после ги нареждам в тавата, поливам с една чаена чаша вода и същото количество прясно мляко. от прясното мляко стават много крехки (даже вече на всичко което пела слагам прясно мляко).

# 9
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 825
Съвсем прости пържоли Joy
Ще ме уморите някой ден...

Ето ти една лесна рецепта за вкусни и сочни пържолетки.

# 10
  • Мнения: 4 546
Аз винаги слагам течност /вино, ракия, водка или вода/ слагам фолио отгоре, за да се задушат и да избегнеш изсушаването им ... и после махаш към финала фолиото за да се запекът.
Другия вариант е да си ги накиснала в марината /рецепти има много тук във форума/ и ги мяташ на тиган, скара или отново в тавичка.
същото, само че водка или ракия не съм пробвала  newsm78 по принцип почти всичко пека под фолио, че ме е страх да не го загоря  Crazy за пържолки и месо пък - задължително!

# 11
  • Мнения: 159
Аз поръсвам свинските пържоли със сол и черен пипер.След това ги овалвам в брашно или галета.Запържвам ги леко от двете страни в мазнина.След това редя в йенска тенджера- пържоли, лук, гъби, домати/консерва/, чубрица, олио и пак пържоли с останалите продукти. Слагам малко вино, така че да се покрият пържолите. Слагам капака и пека във фурната около един час. При по-модерни печки може и да се опече по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт