готварски въпрос

  • 660
  • 7
  •   1
Отговори
  • O.A.E./ Пазарджик
  • Мнения: 2 477
някой знае ли как се казва това-

# 1
  • Мнения: 4 138
колраби-на немски. адски готин зеленчук. белиш, режеш на кръгли филиики, вариш в подсолена вода. после задушаваш в масло. най-нежните листенца от средата нарязваш на ситно и поръсваш. може да му приготвиш и лек бешамелов сос. увира бързо. гарнитурка за всякаква мръвка. не се шашкай от миризмата докато се вари Mr. Green

# 2
  • O.A.E./ Пазарджик
  • Мнения: 2 477
Благодаря  bouquet

# 3
  • Мнения: 11 313
Матакосмата ти е казала на немски.
На български мисля, че се водеше сладка ряпа.
Нещо наистина много приятно на вкус.
Аз съм го приготвяла на крем супа, на шницели с панировка от бадеми и стъргани моркови или на огретен.

# 4
  • Мнения: 6 390
тук съм виждала да го хапват и нарязано на колелца върху филиика хляб с масло
не го ползвам често

# 5
  • Мнения: 1 425
На български се казва алабаш. Аз го варя на пара или го хапваме суров.

# 6
  • Мнения: 11 313
На български се казва алабаш. Аз го варя на пара или го хапваме суров.
Кате, не искам да споря, възможно е да си права.
Но алабаша в България е един лилавичък, а колраби е бял.
Или е друг сорт? newsm78

# 7
  • Мнения: 1 425
Алабаш има и лилав, и бял

Общи условия

Активация на акаунт