Гювеч със свински гърди как?

  • 2 511
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 124
Това ми е въпросът?Изчетох толкава реценти по готварските книги и нито една не ми сопадна.Моля Ви помагайте с идеи и рецепти.Благодаря Ви предварително!

# 1
  • София
  • Мнения: 4 294
Ето една идея дано ти допадне  Peace

Задушени ребра в гърне

ПРОДУКТИ:
1 кг свински ребра/ гърди
4 глави кромид-лук
2-3 моркова
3 броя праз-лук
2 с.л. доматено пюре
1 чаша бяло вино
1 глава чесън-лук
5-6 зърна черен пипер
1 ч.л. мащерка


ПРИГОТВЯНЕ:
Запържваме ребрата от двете страни, изваждаме ги от мазнината и ги слагаме в гърнето(глинено). В мазнината запържваме едро нарязаният лук до омекване. След това слагаме морковите нарязани на кръгчета. Слагаме и празът нарязан на по 2 сантиметра и го запържваме. Слагаме доматеното пюре размито с малко топла вода. Наливаме и виното. Оставяме малко да поври преди да го сложим в гърнето. Всичко това изсипваме в гърнето при ребрата и наливаме вода колкото да се покрият продуктите. Подправяме с подправките и оставяме гърнето на слаб огън да къкри. 

 

Общи условия

Активация на акаунт