Чудех се как да нарека тази рецепта и и дадох това име, тъй като продуктите за соса за почти същите като тези в Мъжката салата.
Пилешко по мъжки
Слагаме в йенаглас 3-4 средни картофа нарязани на дебели шайби, нарязани гъби/1 тарелка/ и пилешко месо-700-800 грама.
Отделно в по-висок съд слагаме 1 коф.к.млеко/да не е от най-киселите/, 3-4 печени чушки, много копър, черен пипер, сирене/за количаство не мога да уточня, моето беше 1,5см.резен от бучката, но не трябва да става много солено-така че пробваме/, 1/2к.л.чесън на прах и пасираме, докато стане еднородна смес. Изливаме я и слагаме малко олио и половин ч.ч.вода. Захлупваме манджата и я слагаме във фурната на 200 градуса за около 1,30-2ч. 15-тина мин. преди да е готова прибавяме 1-2с.л.бяло вино и разбъркваме.