Като че ли всеки път почти нещо се случва с рибите които пържа
Кажете моля как пържите замразеана риба......доколко трябва да се размрази за да я пържите,или въобще не я размразявате(ако е филе как,и ако е цяла как).
Вчера пържих една мерлуза купена от Графа...бях я извадила от физера вечерта за другия ден в хладилника .Беше полу размразена когато я пържих...след като я опържих месото се мажеше като пастет...това доколкото знам се случва с НЕпрясната -стара риба,а може би пък да е имала още лед в себе си,макар че беше доста размразена...и я хвърлих,защото не исках да ги храня с нещо което се съмнявам .
Днес купих от рибния на женския пазар (мисля един от добрите в софия)супер прехвалена бяла "ледена риба" и я опържих в олио оваляна в брашно и галета...
крайнят резултат беше една неприятно горчива риба . Измих я много добре преди да я направя ,посолих я и в меко- ледено състояние(не съвсем размразена) я сложих в нагорешеното олио.Самата риба я купих защото изглежда много беличка,прясна и чиста,а и продавачката каза че само такава приготвя на малкото си внуче,плувала в по-чисти води в океана......
Освен това тя се спихна наполовина след като се опържи....бива бива ,ама чак пък толкова .....Най -накрая всички казаха че горчи и не се изяде. Някои може ли да ми каже дали тази риба по- приинцип е горчива или аз нещо не съм се справила....защото толкова ми хареса днеска ,че купих доста и сега се чудя какво да правя с останалата.
Е това е моята кулинарна драма
И как разбирате че замразената риба не е стара...аз знам че ако има по парчето цвят и вид на чирус там където е отрязана ,е стара и гедам да не купувам такава.