Задушени зеленчуци

  • 22 294
  • 10
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 325
Момичета искам да направя  задушени зеленчуци- имам броколи, моркови, гъби, царевица. Дайте идея в какъв съд да ги направя - мислих за йенска тенджера. Нямам идея какво да им сложа като подправка. Яла съм по заведения, и много ми харесва ама незнам как да си ги направя сама в къщи така вкусни. Моля дайте идеи  Hug

# 1
  • Мнения: 983
Аз ги задушавам в тефлонов тиган. Слагам олиото да загрее малко прибавям зеленчуците и затварям с капак. След около 10-тина минути прибавям половин чаша/100гр./ вода и оставям за още пет минути. Приготвям ги на слаб огън, иначе могат да загорят.
Можеш да сложиш чубрица, черен пипер, соев сос. Или подправки, които предпочитате.

ето моите задушени гъби със зеленчуци: http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1936903
 http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1936918
 

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 16:10 от Rouz

# 2
  • Мнения: 3 647
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157216.

тук има някои рецептички с броколи

# 3
  • Мнения: 6 461
Винаги задушавам зеленчуците  на тиган Peace
Слагам мазнина след това зеленчуците , малко водичка и поставям капака.
Така ги оставям около 20 минути

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157045.msg3040142

# 4
  • София
  • Мнения: 4 294
1. И аз задушавам на тефлонов тиган, използвам масло вместо олио. Слагам каквито зеленчуци имам. Колкото повече е разнообразието на зеленчуците става по-хубаво. Peace
2. Можеш след малко задушаване (до полусурови) да ги изсипеш в тавичка с малко ориз и да запечеш във фурната.   chef

# 5
  • Мнения: 844
Аз също ги правя  в тиган - слагам масло след което  зеленчуците и те си отпускат водичка/ ако са замразени/ и по малко доливам като се изпари отново и така докато омекнат. Също така им слагам малко соев сос но сега ще сложа от "Унисос" защото е по добър, малко копър и чесън нищо друго. Това е!

# 6
  • Мнения: 1 352
В тиган с повечко масло ги задушавам и малко соев сос. Ако зеленчуците са замразени не трябва да се размразяват.

# 7
  • Мнения: 12 288
Обикновено бързам и ги правя в микровълновата печка - слагам зеленчуците, мазнина (кой каквато обича, аз най-често краве малсо), сол или "Вълшебен вкус", разбърквам и слагам в печката в затворен съд. Не наливам вода, понеже те си се задушават с собствените си сокове. Ако някои искат по-дълга обработка от другите, първо задушавам тях за кратко и по-късно добявам останалите и довършвам задушаването. Тези, които са замразени, слагам без да размразявам и то не отначало, понеже им трябва много кратка обработка.
Стават вкусни и бързо - обикновено така приготвям задушени заланчуци за гарнитура или салата

# 8
  • Мнения: 4 916
В тиган с капак и масло   chef след това настава едно плюскане, не е за разправяне  ooooh!

# 9
  • София
  • Мнения: 7 752
Странно ми звучи, хем задушени,хем в тиган. Така не стават ли малко като пържени?  newsm78
Аз задушавам зеленчуците на пара и после в купа ги разбърквам в масло. Стават великолепни.  Peace

# 10
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Винаги задушавам зеленчуците  на тиган Peace
Слагам мазнина след това зеленчуците , малко водичка и поставям капака.
Така ги оставям около 20 минути

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157045.msg3040142

И аз ги правя така.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт