5 яйца
250 гр. кайма (кренвирши, шунка, телешки салам)
150 гр извара
150 гр сирене
1 ч. ч кисело мляко+1 к.л. сода
2 чаши (за мляко-300 мл) брашно
по желание кисели краставички (предварително изцедени хубаво от сока)
Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват за 5-6 минути с миксер, прибавя се киселото мляко със содата. Разбива се още около 5 минути. Прибавя се каймата (или колбас по избор нарязан на дребни кубчета). Прибвят се сиренето и изварата. Всичко се бърка с вилица до получаване на хомогенна смес . Прибавя се брашното. Получава се гъсто тесто.Изсипва се в тава покрита с хартия за печенезаглажда се и се пече на 150-180 градуса.
ето и резултата
този път аз го направих с кайма-народна за скара. Не сложих и кисели краставички (домързя ме да сляза до мазето ), но и така не му простиха моите лакомници
Надявам се да ви хареса