моите любими пилешки дроб4ета

  • 9 917
  • 18
  •   1
Отговори
  • Мнения: 577
500 гр.пиле6ки дроб4ета
4 големи глави лук
около 100гр.бекон
50 гр.гьби(може и пове4е или по-малко,вьпрос на вкус)
1 морков
1 лимон
4а6а бира
краве масло
сол и пипер на вкус.

по4истваме дроб4етата и ги поставяме на котлона докато кипнат.нарязваме лука и го добавяме в силно нагорещеното масло.настьргваме моркова,нарязваме бекона и гьбите и ги добавяме кьм лука.след като вси4ко се позапьржи (след около 2 мин.)  добавяме дроб4етата и запьржваме още 5 мин.след това прибавяме бирата ,сока от един изцеден лимон,сол ,пипер и подправки по ваш вкус и оставяме под капак за около 10 мин.
картофено пюре за гарнитура:
обелваме и сваряваме 500 гр картофи,добавяме краве масло,прясно мляко и сол и ма4каме до полу4аване на еднородна смес,по желание може да настьржем кашкавал вьрху пюрето.
бон апети мами! дано ви харесва рецептата 55

# 1
  • Karlovo
  • Мнения: 533
Звучи страхотно, ще ги пробваме още днес.  newsm10

# 2
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Мъжа ми обожава дробчета, затова ще му предложа твоята рецепта. Мисля, че е сполучлива Peace

# 3
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Мъжът ми не си пада по дробчета,но пък аз ги обожавам.Иска не иска утре сме на дробчета.Рецептата звучи страхотно,вече усещам аромата.......

# 4
  • Мнения: 577
и аз обожавам дроб4ета.радвам се 4е ви харесва рецептата Hug

# 5
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 192
Аз ги правя по селски или панирани. Тази рецепта звучи вкусно и ще я пробвам.

# 6
  • Мнения: 119
звучи вкусноооооооо.но я ми кажете как ги чистите/миете дробчетата?държите ли ги във вода 24 часа? какво се прави или какво не се прави за да не горчат? а по конкретната рецепта - какво значи "кипват се"? може ли да ми обясните "по-цветно". Embarassed

# 7
  • България Сливен
  • Мнения: 245
Интересна рецепта, но как се кипват ? С вода ли? newsm78

# 8
  • Мнения: 577
звучи вкусноооооооо.но я ми кажете как ги чистите/миете дробчетата?държите ли ги във вода 24 часа? какво се прави или какво не се прави за да не горчат? а по конкретната рецепта - какво значи "кипват се"? може ли да ми обясните "по-цветно". Embarassed
aз само ги измивам хубаво с топла вода
след това ги слага6 в една тенджера,пьлниш я с вода и ги оставяш на котлона докато водата заври,и след това ги махаш(на това викам кипват се)

# 9
  • Мнения: 1 352
звучи вкусноооооооо.но я ми кажете как ги чистите/миете дробчетата?държите ли ги във вода 24 часа? какво се прави или какво не се прави за да не горчат? а по конкретната рецепта - какво значи "кипват се"? може ли да ми обясните "по-цветно". Embarassed
aз само ги измивам хубаво с топла вода
след това ги слага6 в една тенджера,пьлниш я с вода и ги оставяш на котлона докато водата заври,и след това ги махаш(на това викам кипват се)

Добре де, не се ли разкашкват така като ги вариш newsm78? Те са крехки, няма ли да стане и без предварително варене?

# 10
  • Мнения: 2 159
звучи супер, никога не ми е хрумвало да готвя пилешки дробчета Laughing

# 11
  • Мнения: 577
звучи вкусноооооооо.но я ми кажете как ги чистите/миете дробчетата?държите ли ги във вода 24 часа? какво се прави или какво не се прави за да не горчат? а по конкретната рецепта - какво значи "кипват се"? може ли да ми обясните "по-цветно". Embarassed
aз само ги измивам хубаво с топла вода
след това ги слага6 в една тенджера,пьлниш я с вода и ги оставяш на котлона докато водата заври,и след това ги махаш(на това викам кипват се)

Добре де, не се ли разкашкват така като ги вариш newsm78? Те са крехки, няма ли да стане и без предварително варене?
ти няма да ги вариш до разкашкване!5 минути,колкото да им искочат вси4ките мизерий

# 12
  • Мнения: 173
ani,благодаря за чудесната рецепта !Получи се много вкусно !Поздравяваме те цялото семейство   bouquet

# 13
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ще ги пробваме!

# 14
  • Мнения: 577
ani,благодаря за чудесната рецепта !Получи се много вкусно !Поздравяваме те цялото семейство   bouquet
Hug

Общи условия

Активация на акаунт