Рецепта за.....

  • 5 530
  • 15
  •   1
Отговори

салата цезар и чииз кейк ,ако имате момичета???

# 1
  • Мнения: 1 771
Салата цезар

1 маруля
3 филии хляб
4 с.л. настъргано сирене "пармезан"
1 с.л. олио за намазване

за сос ЦЕЗАР:
1 яйце
1 филе от аншоа
10 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок желателно от лимон
1 ч.л. сос "Уорчестър"
1 ч.л. горчица
1 ск.чесън
сол, черен пипер на вкус

за диетичен сос ЦЕЗАР:
1/2  ч.ч. обезмаслено кисело мляко
3 с.л. извара
3 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. сос "Уорчестър"
(или соев сос)
1 ск. чесън
сол и черен пипер на вкус

1/ Марулата се измива и подсушава. Накъсва се с ръка, не се реже на едри парчета и се поставя в салатиера.
2/Правят се крутони, като хлябът се нарязва на дребни кубчета, които се подреждат в намазана с малко олиотава и се пекат в загрята фурна 10-15 мин., като периодично се обръщат. След като добият златист цвят се изваждат и се оставят да изстинат.
соса:
3/Яйцето се вари 1-2 мин, обелва се и се поставя в съд удобен за пасиране. Прибавят се и останалите съставки за соса Цезар. Пасират се добре
подреждане:
4/ В салатиерата при марулята се прибавят крутоните. Непосредствено преди да се консумира, салатата се поръсва със соса и със сиренето "пармезан".

сос диетичен
5/Диетичния сос се прави аналогично по същия начин.

Имам и рецепти за чийз кейк, но щом ги намеря ще ги напиша.

# 2
  • Мнения: 9 894
в този ред на мисли къде мога да намеря сосове уорчестър и табаско?

# 3
  • Мнения: 1 771
Има в Била, може би и във Фантастико, в Метро със сигурност, в китайските магазини, дори съм виждала в един магазин където продават чай насипно и подправки. На Ситняково на пазара в един павилион съм виждала. Мисля и, че в Ена също.

# 4
  • Мнения: 9 894
благодаря ти и се извинявам за разливането на темата:)

# 5
  • Мнения: 1 771
Няма проблем

ШОКОЛАДОВ ЧИЙЗ КЕЙК С КАФЕ

1 пакет бисквити с какао 250 гр.
50 гр. краве масло
2 с.л. захар
1/2 ч.л. канела

за пълнежа:
250 гр. извара
3 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. захар
2 ч.л. смляно кафе
3 яйца
1 100 грама шоколад
200 мл. течна сметана
 или 2 пак. суха сметана
1 пак. ванилия
1 щипка сол

приготвяне:
1/ Бисквитите се смилат хубаво с робот или с помоща на шише, или в хаванче. Размесват се с разтопеното масло, захарта и канелата.
2/ Пълнежът се приготва, като в купа се разбиват с миксер изварата, киселото мляко и захарта до получаване на крем с еднородна консистенция, след което  се добавят кафето  и разбитите яйца. Разбърква се и се оставя настрана. Разбърква се и се оставя настраня.
3/Шоколадът се разтопява с 2 с.л. сметана и се прибавя в купата заедно с ванилията и солта.
4/ Сметаната се разбива и се прибавя към шоколадовата смес
5/ Пълнежа се изсипвъ върху блата. Кейкът се пече 40-45 мин в предварително загрята фурна до 180 гр.температура С.
6/ Сервира се добре охладено.
 
п.с. тава с размер 18-20 см.

# 6
# 7
  • Мнения: 1 771
Съпруга ми ще има работа на компютъра и като свърши ще ти пиша още. Имам и с компот от ягоди.

# 8
Чакам с нетърпение. Grinning

# 9
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Това е рецептата за лимонов чийз кейк, която аз имам.

за 6 порции :

12 бисквити (сравнително големи)
60 гр. меко масло
5 ч.л. мед
кората и сока на 1 и половина лимон
500 гр Маскарпоне или Филаделфия крема сирене
50 гр захар
5 с.л. пудра захар

Бисквитите се натрошават много ситно или се смислат с кухненския робот. Смесват се с маслото и меда. Разстила се равномерно върху форма за торта с падащо дъно.
Слага се в хладилника за 15-20 мин., докато се стегне.
Кората и сока на лимона и пудрата захар се смесват с крема сиренето. Този крем се разстила плътно върху “блата”.
Украсява се - с настъргана кора от лимон или нещо друго.Слага се в хладилника да се стегне.
За да излезе по-лесно, е добре формата предварително да се обвие с пергаментова хартия.

# 10
  • Мнения: 1 771
Еlii,  сирене Маскарпоне или извара.

# 11
  • Мнения: 1 771
п.с. за рецептата на шоколадов чийз кейк с кафе.Изварата с продуктите хубаво на еднородна смес. Може и с пасатор .

ЯГОДОВ ЧИЙЗ ПАЙ

250ГР ОБИКНОВЕНИ БИСКВИТИ
100 гр. маргарин или масло
2 щипки индийско орехче
1/2 ч.л. канела
2 с.л.пудра захар
1 буркан компот от ягоди
250 гр извара
200гр. кондензирано мляко или обикновено 600 мл., което се вари докато стане 200мл.
1 с.л. лимонов сок
5 с.л. захар
1 пакетче ванилия
1 пакетче желатин
1/2 бурканче сладко или конфитюр от ягоди

приготвяне:
1/ бисквитите се счукват в хаванче или се смилат в пасатор, докато станат на трохи. Размесвт се с разтопения маргарин, масло, индийското орехче, канелата и пудрата захар. От тази смес се прави блат,с който се покрива дъното на тава за торта и хубаво се притиска сместа към формата.
2/ягодите от компота се изцеждат и пасират, размесват се с изварата, кондензираното мляко, лимоновия сок, захарта и ванилията.
3/желатинът се смесва с 4-5 с.л.от сока на компота и се остава да набъбне. След това леко се загрява до пълното му разтопяване. Но не трябва да завира. Размесва се с ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата.
4/ Оставя се да стегне в хладилника за 3-4 часа.
5/ Конфитюрът се загрявав малка тенджерка, докато се разтопии се превърне в сос С него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя в хладилниказа около час-два, за да се стегне.
Успех при приготвяне и да ви е сладко.

# 12
  • Мнения: 1 771
Питах защото в приготвяне пише извара.

# 13
  • out of space
  • Мнения: 8 569
БАНАНОВ ЧИЙЗКЕЙК

Списък на необходимите продукти:
 200 г обикновени бисквити
100 г маргарин
300 г пудра захар
250 г извара
1 к. ч. кисело мляко
200 г ананас
2 банана
За сметанов топинг:
300 г течна сметана
2 с. л. ликьор
пакетче ванилия
120 г смлени орехи
Начин на приготвяне:
Бисквитите се мелят докато станат на трохи. Размесват се с разтопен маргарин и с тях се покрива форма за торта.
Изварата се размесва с кисело мляко и пудра захар. Изсипва се върху блата.
Върху изварата се подрежда нарязан ананас и банан.
Сметаната се разбива на сняг, размесена с ликьор по избор и ванилия, разпределя се върху плодовете и се поръсва с ореховите ядки.
Кейкът трябва да отлежи няколко часа преди консумация.


шоколадов чийзкейк
 
Списък на необходимите продукти:
За блата:
пакет шоколадови бисквити
50 г масло
2 с. л. захар
1/2 ч.л. канела
За пълнеж:
250 г извара
200 г сметана
3 с. л. кисело мляко
чаша захар
3 яйца
един шоколад
2 ч. л. кафе
пакетче ванилия
щипка сол
Начин на приготвяне:
Бисквитите се мелят и размесват с разтопено масло, захар и канела. С тази смес се покрива дъното на форма за торта.
В купа се размесва извара, кисело мляко, захар, кафе и разбити яйца.
Шоколадът се разтопява с 2 с. л. сметана и се прибавя в купата със сместа, заедно с ванилия и сол.
Сметаната се разбива и размесва със шоколадовата смес.Пълнежът се изсипва върху блата.
Кейкът се пече в предварително загрята фурна при температура 180 С за около 40-45 минути.
Сервира се добре охладен.

ягодов чийзпай
 
Списък на необходимите продукти:
 
250 г обикновени бисквити
6 с. л. разтопен маргарин
2 щипки индийско орехче
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г извара
200 г кондензирано мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
пакетче ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)
Начин на приготвяне:
Бисквитите се начупват или мелят докато станат на трохи. Размесват се с разтопения маргарин, индийско орехче, канела и пудра захар. С тази смес се покрива дъното на тава за торта.
Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.
Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота и се накисва до набъбването му. След това леко се загрява до пълното му разтопяване.
Размесва се с ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата.Паят се поставя в хладилник и се оставя за няколко часа да се стегне.
Конфитюрът се загрява в малка тенджерка и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за около час-два да се стегне и е готов за сервиране

# 14
  • out of space
  • Мнения: 8 569
салата цезар
 
 1 маруля
хляб за кротони
сирене "Пармезан"
за сос "Цезар":
10 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сос "Уорчестър"
1 ч. л. горчица
1 филе от аншоа
1 яйце
скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
за диетичен сос "Цезар":
1/2 чаша обезмаслено кисело мляко
3 с. л. извара
3 ч. л. ябълков оцет
1 ч. л. сос "Уорчестър" (или соев сос)
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
 
Марулята се измива и старателно се подсушава. Накъсва се на едри парчета и поставя в салатиера.
Хлябът се нарязва на дребни кубчета, подрежда се в намазнена тава и се пече в загрята фурна за 10-15 минути, като периодично се обръща. Щом добие златист цвят се изважда и оставя да се охлади
Яйцето се вари 1-2 минути, изважда се и счупва в съд за пасиране. Добавят се и останалите съставки предвидени за сос "Цезар". Пасират се добре.
В купата със марулята се прибавят кротоните. Салатата се сервира и непосредствено преди консумация се подправя със сос "Цезар" и се поръсва със сирене "Пармезан".


Този вариант го беше написала една мама преди доста време, та да ми прости плагиатството- с благородна цел е  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт