Ябълкова супа  newsm78 
500 г ябълки
1 малко кръгло хлебче
1 супена лъжица брашно Грахам
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица мед
2 кафейна лъжички канела
2-4 зрънца бахар
сок от половин лимон
захар
смлян карамфил (за 2 порции)
Измитите и нарязани на парченца ябълки се сваряват във вода, към която се прибавят канелата, захарта и лимоновият сок, пасират се и се прецеждат. С половината от маслото и с брашното се прави светла запръжка, която се разрежда с прецедения ябълков сок, долива се с I л вода и се оставя да заври. Подправя се с карамфил и бахар. В останалото масло се изпържва нарязаното хлебче на кубчета. Супата се сервира топла, като, преди да се поднесе, се прибавят изпържените кубчета.
Намерих я в един сайт и ми се стори интересна, но не съм я правила