салати от зелен фасул

  • 9 181
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6
Може ли да помоля за вашите идеи за салати от замразен зелен фасул, имам много, а не знам какво да го правя, готвен не го ядат у дома

# 1
  • Мнения: 9 092
Зелен фасул с яйца - предястие, салата - както решиш. Или със счукан чесън,  оцет и олио на салата

# 2
  • Мнения: 422
С цедено мляко, чесън, орехи и зелен боб- като снежанка.На мен много ми харесва така.

# 3
  • Мнения: 533
Зелен фасул + пресни домати + чесън се заливат със сос от: кисело мляко + малко заквасена сметана + горчица + зехтин + смлени орехи + копър

# 4
  • Мнения: 431
Ето и една рецепта от мен - изпитана , която много ми хареса. Копнала съм я от някой форум а може и от тук   Thinking не помня  Embarassed Embarassed Embarassed


Зелен фасул с печурки и лук
450 г замразен фасул
250 г печурки
150 мл студено прясно мляко
1/3 от 1 стрък праз (50 г)
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка копър
1 с. л. маргарин
1 с. л. брашно

за панирания лук:
2 глави лук
2-3 щипки червен пипер
2-3 с. л. брашно
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. риган
олио за пържене

Начин на приготвяне:
1. Фасулът се изсипва в тенджера с кипнала вода и се вари 15 минути. След това се изплаква със студена вода.
2. Празът се нарязва на ситно, печурките - на филии. Запържват се в предварително загретия маргарин. След това се поръсва с брашно, разбърква се и се налива прясното мляко. Щом кипне и брашното се разтвори, сместа се оттегля от котлона
3. Подправя се с на ситнените копър и магданоз, добавя се отцеденият фасул и се прехвърля в йенска тава. Пече се 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4. Лукът се нарязва на кръгчета и те се разделят на шайби. Съставките за панировката се смесват, шайбите лук се овалват и се пържат в обилно количество горещо олио. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
5. Запеченият фасул се покрива с шайбите лук и ястието е готово за сервиране.

# 5
  • Мнения: 1 104
Аз го правя на кюфтенца. Сварявам зеления боб след това го пасирам. Добавям яйце/яйца , малко брашно, сол и подправки по избор. После правя малки сплеснати топчета, овалвам в галета и пускам за 2-3 минути в топла мазнина. Това е. Сервирам със салата според сезона.

# 6
  • Мнения: 6
Благодаря ви, момичета за идейките. Да питам още как го варите и колко време този зелен фасул, щото в тенджерата под налягане става нещо кашест

Общи условия

Активация на акаунт