За сладкиша:
1/2 ч.ч. омекнал маргарин
1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ванилийки
се смесват в този ред
3/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. какао
се пресяват
+ 1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
50г настърган шоколад
Смесват се и се прибавят при другата смес.
Тази цялата смес я изсипвам в най-голямата ми кръгла йенска (дъно ~20см). Най-добре да си изрежете кръгче хартия за печене за дъното, но ако нямате, става и с намазняване и набрашняване.
Пече се 3мин на пълна мощност. След това още 10мин на средна. Оставя се 5мин на изключена.
като поизстине се обръща и се залива с глазурата.
Глазура:
50г разтопен маргарин
1ч.ч. пудра захар
1/4 ч.ч. какао
2 ч.л. прясно мляко (може и без тях,те са за блясък)
2 ванилийки
Да знаете,че не излиза огромен сладкиш, но не се притеснявайте - яде се на малки парченца с много кафе