Слагам около 500-600 гр. месо / за предпочитане от бутче, но може и от каквото имате /
4-5 средно големи главички лук
1 морков
2 супени лъжици бршно
150 мл. бяло вино
1/3 кофичка кисело мляко с разбито в него 1 с.л. брашно
олио, чер пипер, червен пипер, сол и магданоз
Нарязвам месото на хапки и го осолявам! Запържвам леко, а после наливам и малко вода, за да го задуша! Като стане почти готово, оставям водичката да изври и да остане на мазнина и с решетъчната лъжица го вадя в една чиния! Докато месцето се задушава си нарязвам лука на полукръгчета, а моркова на дребни кубчета, които задушавам в същата мазнина, която е останала от месото! Не обичам много мазни ястия, та за това не го правя в отделни съдове, а и после миенето е по-малко ! Като поомекне лука, слагам брашното, запържвам леко, а после и червения пипер и наливам водичка и сол на вкус! Като започне да ври добавям месото и винцето и го оставям да си къкри на слаб огън.
Малко преди да го сваля от котлона слагам малко смлян черен пипер, киселото мляко и половин връзка ситно нарязан магданоз! Сервира се със сварен ориз или картофено пюре!
П.С. Цялата работа я готвя в 3л. тенджерка, че моите мъже повече от 2 пъти едно нещо не хапват ! А според това колко искате да ви е гъст кебапа можете да сложите брашно в млякото или да го пропуснете ! Аз по принцип слагам всичко "на око", та малко трудно мога да обясня точно как трябва да изглежда, но става много вкусно !