Рецептата е малко " каквото имах в хладилника и ако може да се готви само" Предвид, че съм с малките разбойници сега и още едвам се справяме много оценявам втората част за самостоятелното готвене
Агнешко бутче се измива, почиства и нарязва на големи късове. Нарежда се в тава без да се запържва. Отгоре се нареждат 2 глави лук на шайби( ако имате зелен, още по-добре), 6-7 скилидки чесън нарязан на парченца, 5-6 средно големи кисели краставички( на кубчета), 6-7 малки морковчета ( или 2-3 големи) на кръгчета. Отстрани се разбива 1 малка кутийка доматено пюре с 2-3 големи лъжици за готвене брашно, 250 мл червено вино и 400 мл вода( може и повече, да ви покрие месото) и се заливат месото и зеленчуците. Отгоре слагате масло на кубчета и малко олио. Затваряте с капак ако има съдината ви или с алуминиево фолио и задушавате 40 мин. След това отваряте и оставяте да се запече.
Аз поднесох върху канапе от картофено пюре с пресен магданоз.
Не съм слагала никакви подправки, защото сега кърмя и не искам да дразня стомаха на малката, но според мен малко лют червен пипер, черен пипер и дафинов лист биха били на място. Става почти като винен кебап, но се пече и е с агнешко.
Да ви е сладко!