Как се чисти калкан?

  • 13 968
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 708
По-скоро ме интересува тези копчета махат ли се и как?

# 1
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Не се маха. Реже се главата, изчистват се вътрешностите. Реже се на две половини около средната кост. След това всяка половина се реже на парчета. По желание се махат перките,заемат място в тигана, но са хрупкави.Мъжът ми ги яде и тях даже. В никакъв случай не се мъчи да го дереш, защото историята познава и такива случаи Laughing.  Освен ако не е "калкан второ качество" както казват търговците на невиждалите калкан-  т.е ватус. Ама ти си от Варна, така сигурно е калкан. Laughing
След пърженето лесно се махат копчетата от кожата.
Най- хубав става пържен. Всяка останала модификация не си заслужава да се заносва такава скъпа риба.

# 2
  • Мнения: 1 708
Не се маха. Реже се главата, изчистват се вътрешностите. Реже се на две половини около средната кост. След това всяка половина се реже на парчета. По желание се махат перките,заемат място в тигана, но са хрупкави.Мъжът ми ги яде и тях даже. В никакъв случай не се мъчи да го дереш, защото историята познава и такива случаи Laughing.  Освен ако не е "калкан второ качество" както казват търговците на невиждалите калкан-  т.е ватус. Ама ти си от Варна, така сигурно е калкан. Laughing
След пърженето лесно се махат копчетата от кожата.
Най- хубав става пържен. Всяка останала модификация не си заслужава да се заносва такава скъпа риба.





Много благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт