Моля помогнете!

  • 1 107
  • 21
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 845
Здравейте!
Сутринта изцедих една доза кърма и я прибрах в хладилника.
Въпросът ми е как да я подготвя преди употреба.

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 2 452
Ами нищо специално - затопляш я и даваш Wink

# 2
  • Мнения: 4 406
просто гледай да е затоплена до температурата на тялото. в хладилник  кърмата се държи 24 часа

# 3
ЗАТОПЛЯШ НА ВОДНА БАНЯ - Т.Е. В ГОРЕЩА/НО НЕ ВРЯЩА ВОДА/!

# 4
  • Мнения: 3 042
Само не я топли в микровълновата.

# 5
  • Мнения: 470
Цитат на: Павлина
Само не я топли в микровълновата.

Аз винаги топля млякото в микровълновата.Развивам биберона когато го топля.След тпва го завивам и разтръсквам млякото енергично.Невиждам какъв е проблемът?

# 6
  • София
  • Мнения: 10 301
Цитат на: Павлина
Само не я топли в микровълновата.


Два пъти съм давала на бебка изцедена кърма и двата пъти съм я топлила в микровълновата! Трябва просто да внимаващ да не опариш бебчо. Това че не трябва да се загрява в микровълнова печка е поредната градска легенда  ooooh!  А и пюренцата ги затоплям в микровълнова.

# 7
  • Мнения: 470
Цитат на: nad_tab
Цитат на: Павлина
Само не я топли в микровълновата.


Два пъти съм давала на бебка изцедена кърма и двата пъти съм я топлила в микровълновата! Трябва просто да внимаващ да не опариш бебчо. Това че не трябва да се загрява в микровълнова печка е поредната градска легенда  ooooh!  А и пюренцата ги затоплям в микровълнова.

ами да,много по удобно е,не затопля равномерно,но като го разбъркаш и става.

# 8
  • Мнения: 3 042
Arrow
Цитат на: Abadjieva
Цитирам любимата ми Трейси Хог:

"Размразете кърмата, като поставите затворения контейнер в купа с топла вода за около 30 мин. Никога не използвайте микровълнова; ще промени структурата на кърмата, като разруши протеина. Разклатете контейнера, за да постигнете равномерно разпределение на мазнините, които може да са се вдигнали на повърхността по време на топенето. Веднага дайте размразената кърма на бебето или я съхранявайте в хладилник не повече от 24 часа. Можете да комбинирате прясна и размразена кърма, но никога не замразявайте повторно."

# 9
  • София
  • Мнения: 10 301
Цитат на: Павлина
Arrow
Цитат на: Abadjieva
Цитирам любимата ми Трейси Хог:

"Размразете кърмата, като поставите затворения контейнер в купа с топла вода за около 30 мин. Никога не използвайте микровълнова; ще промени структурата на кърмата, като разруши протеина. Разклатете контейнера, за да постигнете равномерно разпределение на мазнините, които може да са се вдигнали на повърхността по време на топенето. Веднага дайте размразената кърма на бебето или я съхранявайте в хладилник не повече от 24 часа. Можете да комбинирате прясна и размразена кърма, но никога не замразявайте повторно."


Това се отнася за размразяване на кърмата, а не за нейното затопляне!

# 10
  • София
  • Мнения: 2 249
Цитат на: nad_tab

Това се отнася за размразяване на кърмата, а не за нейното затопляне!


Напротив, отнася се. Размразяването е точно повишаване на температурата;). И ако при размразяването това важи, колко повече при затопляне. Принципът на действие е един и същ. Още нещо, можеш ли да си сигурна до каква температура ще се затопли? А над определена темепература (не много висока) имунните фактори (повечето от които са белтъци) се разрушават.

# 11
  • София
  • Мнения: 2 249
Цитат на: ina
Аз винаги топля млякото в микровълновата.Развивам биберона когато го топля.След тпва го завивам и разтръсквам млякото енергично.Невиждам какъв е проблемът?


При формулата няма проблем, при кърмата -да, заради имунните тела и др. такива.

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 2 452
Цитат на: Iva_D
Цитат на: nad_tab

Това се отнася за размразяване на кърмата, а не за нейното затопляне!


Напротив, отнася се. Размразяването е точно повишаване на температурата;). И ако при размразяването това важи, колко повече при затопляне. Принципът на действие е един и същ. Още нещо, можеш ли да си сигурна до каква температура ще се затопли? А над определена темепература (не много висока) имунните фактори (повечето от които са белтъци) се разрушават.


E сигурно никой не затопля кърма до завиране. Все пак като си познаваш микровълновата можеш да прецениш, че примерно за 20 секунди ще затопли точно толкова, колкото е необходимо.

# 13
  • София
  • Мнения: 2 249
Не е само до температурата, макар, че заради неравномерното затопляне, има такива "точки", чиято температура е доста над средната. Заради самия механизъм на работа не се препоръчва.

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 2 452
Цитат на: Iva_D
Не е само до температурата, макар, че заради неравномерното затопляне, има такива "точки", чиято температура е доста над средната. Заради самия механизъм на работа не се препоръчва.


Ако е заради идеите, че се променял химичния състав и храната ставала канцергенна и други подобни страхотии - аз определено ги слагам в графата градски легенди. Ама темата за микровълновите е бистрена вече многократно:wink: .

Общи условия

Активация на акаунт