Сладоледов кейк с плодове Джей Ло

  • 1 030
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 702
Копвам рецептата от едно списание понеже м исе струва много лесна и сполучлива тортичка.
Вече я правих 1 път и стана божествена.

Продукти за 4 порции.
1кг.ванилов сладолед
10мл.зехтин
325гр. захаросани плодове по избор .Аз използвах сушени кайсии ,череши,ягоди и ананас
Украсата по избор или с банани ли с плод по желание

Трябва ви непременно тава с закопчалки.
Час преди приготвянето сладоледа да омекне на стайна температура.Леко се намазва формата със зехтина.Смесва се сладоледа със сушените плодове.Разстелете леденото тесто в съда.Оставя се във фризера за 1 нощ.Преди сервиране се потапя формата  в гореща вода за няколко секунди.След това се обръща в голяма чиния и се реже на порции.По желание може да се украси с бита сметана.
За мен това си е направо сладоледена торта.Отгоре полях моята със топинг от шоколад Crazy
Бон апети   bouquet

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 21 604
  bouquet Благодаря, копвам.

# 2
  • Мнения: 244
Продукти:
за тестото:
3 яйца (разделени на белтъци и желтъци)
5 с.л. захар
2 с.л. растително масло (олио/зехтин)
2 с.л. портокалов сок   
1\2 чаши брашно + бакпулвер 
за пълнежа:
300 гр горчив шоколад
100 гр масло
5 яйц (разделени на белтъци и желтъци)
1\2 чаша захар
за крема:
500 гр сметана
2 с.л. захар.

Приготвяне:
Приготвяме блата:
Загряваме фурната до 180 градуса.
Добре разбиваме белтъците със захарта. В отделен съд леко разбъркваме жълтъците с растителното масло и сока и внимателно прибавяме разбитите белтъци.
Подмазваме формата, слагаме хартия за печене (пергамент) е ащу веднъж намазваме с мазнина.
Изсипваме тестото във формата и изпичаме блата.
Оставяме го да изстине и го разполовяваме по хоризонтала на две части.
Приготвяме пълнежа:
Разтопяваме шоколада на водна баня, добавяме маслото и бъркаме докато то се разтопи.
Добре разбиваме белтъците със захарта до твърд сняг.
Всеки блат покриваме с половината от пълнежа и замразяваме в камерата.
Разбиваме сметаната със захарта.
Намазваме върху пълнежа на всеки блат с половината от крема и замразяваме още два часа
Запазваме останалата половина от крема.
Придържайки с ръце от двете страни, внимателно съединяваме двата слоя на тортата така, че тестото (блата)  да се окаже отгоре и отдолу, а между тях - пълнежа + крема.
Намазваме тортата със запазената половина от крема.
Тортата трябва да се съхранява в камерата.
Украсата е по желание, но се прави непосредствено преди сервирането.

----------------------------------
Имайки предвид какви майсторки-кулинари имат братушките - струва си да се опита!
Бон Апети! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт