Да бланширам ли преди да пъхна във фризера?

  • 544
  • 2
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 1 306
Имам предвид плодовете и зеленчуците.
Отскоро сме с фризер и не съм наясно с технологията на съхраняване.

# 1
  • Мнения: 3 251
Ако са картофи-задължително в мас,масло или др. "замръзваща" мазнина. Ако е грах, зелен фасул е желателно, но не е задължително. Тиквичките - не, а за пипера-ти си решаваш-пресен ли ще го замразяваш или печен. Плодовете-не, в прясно състояние ги замразявам ,но е желателно да са в кутийки, че при размразяването им изтича част от сока. Подправки-магданоз, джоджен, девисил, целина -измити, подсушени и ситно нарязани/пак е по- удачно да са в кутийки/, а забравих!-същото е и при зеленият лук, както при подправките.

Последна редакция: ср, 02 авг 2006, 17:45 от Нина

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 306
Мерси много!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт